AcasăsiugariuEVANGHELIA ZILEI - Hristos nu aduce dileme, ci oferă răspunsuri

EVANGHELIA ZILEI – Hristos nu aduce dileme, ci oferă răspunsuri

spot_img

DISTRIBUIȚI

Şi au intrat iarăşi în Ierusalim. Şi pe când se plimba Iisus prin templu, au venit la El arhiereii, cărturarii şi bătrânii. Şi I-au zis: Cu ce putere faci acestea? Sau cine Ţi-a dat Ţie puterea aceasta, ca să le faci? Iar Iisus le-a zis: Vă voi întreba şi Eu un cuvânt: răspundeţi-Mi şi vă voi spune şi Eu cu ce putere fac acestea: Botezul lui Ioan din cer a fost, sau de la oameni? Răspundeţi-Mi! Şi ei vorbeau între ei, zicând: De vom zice: Din cer, va zice: Pentru ce, dar, n-aţi crezut în el? Iar de vom zice: De la oameni – se temeau de mulţime, căci toţi îl socoteau că Ioan era într-adevăr prooroc. Şi răspunzând, au zis lui Iisus: Nu ştim. Şi Iisus le-a zis: Nici Eu nu vă spun vouă cu ce putere fac acestea. (Marcu 11, 27-33)

După ce Domnul Iisus Hristos a alungat din templu pe schimbătorii de bani, în faţa Sa au venit arhiereii iudei, cărturarii şi bătrânii şi l-au întrebat: „Cu ce putere faci Tu acestea?” Cei amintiţi erau convinşi că ceea ce se întâmpla acolo în templu era ceva absolut firesc, ceva dorit şi îngăduit de Dumnezeu.

Domnul Hristos nu era unul dintre cei care formau elita religioasă sau politică a vremii. La întrebarea învăţaţilor iudei, Mântuitorul a adresat o altă întrebare care viza persoana Sfântului Ioan Botezătorul: De unde a venit şi de unde a avut autoritatea de a învăţa?

Cei vizaţi au decis că este mai uşor să ocolească răspunsul direct. Au evitat de teama mulţimilor, care vedeau în Ioan un proroc trimis de Dumnezeu; şi dacă era trimis de Dumnezeu, de ce nu au luat aminte la misiunea şi învăţăturile lui? – ar fi fost replica Domnului Hristos.

Dacă nu au răspuns, nici Mântuitorul nu le-a oferit răspunsul pe care-l aşteptau. Domnul Iisus Hristos nu aduce dileme, ci oferă răspunsuri. (Pr. Dumitru Păduraru)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA