AcasăsiugariuEVANGHELIA ZILEI - Fie-Ți milă de Tine!

EVANGHELIA ZILEI – Fie-Ți milă de Tine!

spot_img

DISTRIBUIȚI

EVANGHELIA ZILEI Atunci a poruncit ucenicilor Lui să nu spună nimănui că El este Hristosul. De atunci a început Iisus să arate ucenicilor Lui că El trebuie să meargă la Ierusalim şi să pătimească multe de la bătrâni şi de la arhierei şi de la cărturari şi să fie ucis, şi a treia zi să învieze. Şi Petru, luându-L la o parte, a început să-L dojenească, zicându-I: Fie-Ţi milă de Tine să nu Ţi se întâmple Ţie aceasta. Iar El, întorcându-se, a zis lui Petru: Mergi înapoia Mea, satano! Sminteală Îmi eşti; că nu cugeţi cele ale lui Dumnezeu, ci cele ale oamenilor. Atunci Iisus a zis ucenicilor Săi: Dacă vrea cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea şi să-Mi urmeze Mie. (Matei 16, 20-24)

Discuţia dintre Domnul Iisus Hristos şi Apostolul Petru pare a fi una purtată în zilele noastre. Petru a încercat să-L determine pe Mântuitorul să nu meargă la Ierusalim, înţelegând că acolo va fi prins şi condamnat.

Chiar spune Petru: „Fie-Ţi milă de Tine”. Astfel de poveţe îmbrăcate în haina bunelor intenţii putem auzi la tot pasul. De exemplu, copiii sunt sfătuiţi să nu se „chinuie” cu postul, deoarece sunt în creştere; să nu piardă timpul cu mersul la biserică, unde este prea cald, prea frig sau obositor.

Cei mai în vârstă sunt sfătuiţi că postul poate fi dăunător organismului, însă pot ţine tot felul de diete. Sunt sfătuiţi că nu are sens să pierzi timpul cu rugăciunea sau cu mersul la biserică. Duminica este zi de odihnă şi trebuie să te refaci; vara este prea cald, iarna prea frig sau eşti în concediu. Dumnezeu poate să mai aştepte!

Aşa ne învaţă Domnul Hristos, Fiul lui Dumnezeu: „Cine vrea să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea şi să-Mi urmeze Mine!”

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA