AcasăsiugariuEVANGHELIA ZILEI - Eu cred în înviere?

EVANGHELIA ZILEI – Eu cred în înviere?

spot_img

DISTRIBUIȚI

EVANGHELIA ZILEI  În ziua aceea, s-au apropiat de El saducheii, cei ce zic că nu este înviere, şi L-au întrebat, Zicând: Învăţătorule, Moise a zis: Dacă cineva moare neavând copii, fratele lui să ia de soţie pe cea văduvă şi să ridice urmaşi fratelui său. Deci erau, la noi, şapte fraţi; şi cel dintâi s-a însurat şi a murit şi, neavând urmaş, a lăsat pe femeia sa fratelui său. Asemenea şi al doilea şi al treilea, până la al şaptelea. În urma tuturor a murit şi femeia. La înviere, deci, a cărui dintre cei şapte va fi femeia? Căci toţi au avut-o de soţie. Răspunzând, Iisus le-a zis: Vă rătăciţi neştiind Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu. Căci la înviere, nici nu se însoară, nici nu se mărită, ci sunt ca îngerii lui Dumnezeu în cer. Iar despre învierea morţilor, au n-aţi citit ce vi s-a spus vouă de Dumnezeu, zicând: „Eu sunt Dumnezeul lui Avraam şi Dumnezeul lui Isaac şi Dumnezeul lui Iacov”? Nu este Dumnezeul morţilor, ci al viilor. Iar mulţimile, ascultându-L, erau uimite de învăţătura Lui. (Matei 22, 23-33)

Astăzi, Domnul Iisus Hristos a fost întrebat de către unii dintre saduchei care va fi soarta unei femei care a fost căsătorită cu şapte fraţi – era vorba despre căsătoria de levirat. Saducheii nu credeau în înviere şi voiau ca prin astfel de exemple să arate că învierea nu este posibilă.

Asemenea saducheilor sunt mulţi care se îndoiesc de Învierea Domnului Hristos şi implicit de învierea noastră. Folosesc niște pseudoargumente şi sunt mândri când mai găsesc ceva care, în concepţia lor, să susţină teoriile pe care ei le îmbrăţișează.

Este problema conștiinţei lor dacă mai cred sau nu în înviere. Eu ştiu că pe Cruce fiind, Domnul Hristos a spus tâlharului, care şi-a recunoscut păcatele: „Astăzi vei fi cu Mine în rai”.

Sfântul Maxim Mărturisitorul aşa ne învaţă: „Cel care crede, se teme; cel care se teme, se smereşte; cel care se smereşte, se îmblânzeşte; cel blând păzeşte poruncile; cel care păzește poruncile se luminează; cel luminat se împărtăşeşte de tainele Cuvântului dumnezeiesc.” (Pr. Dumitru Păduraru)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA