AcasăsiugariuEVANGHELIA ZILEI - Eu am biruit lumea

EVANGHELIA ZILEI – Eu am biruit lumea

DISTRIBUIȚI

Şi în ziua aceea nu Mă veţi întreba nimic. Adevărat, adevărat zic vouă: Orice veţi cere de la Tatăl în numele Meu El vă va da. Până acum n-aţi cerut nimic în numele Meu; cereţi şi veţi primi, ca bucuria voastră să fie deplină. Acestea vi le-am spus în pilde, dar vine ceasul când nu vă voi mai vorbi în pilde, ci pe faţă vă voi vesti despre Tatăl. În ziua aceea veţi cere în numele Meu; şi nu vă zic că voi ruga pe Tatăl pentru voi, Căci Însuşi Tatăl vă iubeşte pe voi, fiindcă voi M-aţi iubit pe Mine şi aţi crezut că de la Dumnezeu am ieşit. Ieşit-am de la Tatăl şi am venit în lume; iarăşi las lumea şi Mă duc la Tatăl. Au zis ucenicii Săi: Iată acum vorbeşti pe faţă şi nu spui nici o pildă. Acum ştim că Tu ştii toate şi nu ai nevoie ca să Te întrebe cineva. De aceea credem că ai ieşit de la Dumnezeu. Iisus le-a răspuns: Acum credeţi? Iată vine ceasul, şi a şi venit, ca să vă risipiţi fiecare la ale sale şi pe Mine să Mă lăsaţi singur. Dar nu sunt singur, pentru că Tatăl este cu Mine. Acestea vi le-am grăit, ca întru Mine pace să aveţi. În lume necazuri veţi avea; dar îndrăzniţi. Eu am biruit lumea. (Ioan 16, 23-33)

Domnul Iisus Hristos ne încurajează prin cuvintele: „În lume necazuri veţi avea; dar îndrăzniţi. Eu am biruit lumea”.

El a înfruntat toate împotrivirile şi cu multă dragoste a oferit învăţăturile Sale lumii întregi. Nu a biruit lumea asemenea unui conducător, prin forţa armelor, ci a biruit lumea prin forţa cuvântului şi a Învierii Sale.

Fiecare dintre noi are de înfruntat realitatea dură a lumii. Câţi dintre noi nu dezarmăm la cel mai mic eşec? Acest lucru are consecinţe profunde şi asupra sufletului. Puterea caracterului stă tocmai în dorinţa pe care o avem de a depăşi situaţiile-limită. Acestea vin din credinţa noastră în Dumnezeu şi din nădejdea în ajutorul Său.

Tot Mântuitorul ne îndeamnă: „De câte ori vei cădea, scoală şi vei fi mântuit”. Când omul cade, Dumnezeu îl înalţă.

Sfântul Vasile cel Mare aşa ne învaţă: „Aceasta-i înălţimea omului şi măreţia lui: să cunoască ce-i cu adevărat mare, să se lipească strâns de Dumnezeu şi să caute slava lui în slava care vine de la Domnul.”

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA