AcasăsiugariuEVANGHELIA ZILEI - Doar Dumnezeu știe câtă sfințenie e în noi

EVANGHELIA ZILEI – Doar Dumnezeu știe câtă sfințenie e în noi

DISTRIBUIȚI

EVANGHELIA ZILEI Vai vouă, cărturarilor şi fariseilor făţarnici! Că daţi zeciuială din izmă, din mărar şi din chimen, dar aţi lăsat părţile mai grele ale Legii: judecata, mila şi credinţa; pe acestea trebuia să le faceţi şi pe acelea să nu le lăsaţi Călăuze oarbe care strecuraţi ţânţarul şi înghiţiţi cămila! Vai vouă, cărturarilor şi fariseilor făţarnici! Că voi curăţiţi partea din afară a paharului şi a blidului, iar înăuntru sunt pline de răpire şi de lăcomie. Fariseule orb! Curăţă întâi partea dinăuntru a paharului şi a blidului, ca să fie curată şi cea din afară. Vai vouă, cărturarilor şi fariseilor făţarnici! Că semănaţi cu mormintele cele văruite, care pe din afară se arată frumoase, înăuntru însă sunt pline de oase de morţi şi de toată necurăţia. Aşa şi voi, pe din afară vă arătaţi drepţi oamenilor, înăuntru însă sunteţi plini de făţărnicie şi de fărădelege. (Matei 23, 23-28)

Mustrările Domnului Iisus Hristos adresate fariseilor şi cărturarilor sunt valabile şi pentru noi, cei de astăzi. El a atras atenţia asupra faptelor condamnabile ale celor care se considerau oameni drepţi şi sfinţi.

Mântuitorul nu a condamnat persoana sau pe toţi fariseii şi cărturarii, ci doar faptele şi obiceiurile cele rele ale unora dintre aceia. Cei vizaţi se străduiau să arate oamenilor că sunt drepți. Mântuitorul le-a atras atenţia că nu se poate ca inima să-ţi fie plină de făţărnicie şi fărădelege şi să ai pretenţia că eşti un om drept şi sfânt.

Găsim şi-n jurul nostru destui farisei, pseudosfinţi! Ei se străduiesc să fie percepuţi ca oameni care iubesc pe Dumnezeu, însă în realitate sunt plini de pizmă, orgolioşi şi mândri. Se folosesc de numele lui Dumnezeu doar în beneficiu personal şi cu scopul de a face o impresie bună.

Cu gesturi îndelung exersate, în multe situaţii, ei chiar reuşesc să ne impresioneze. Însă doar Dumnezeu ştie câtă sfinţenie este în fiecare dintre noi. (Pr. Dumitru Păduraru)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA