AcasăsiugariuEVANGHELIA ZILEI - Diavolii nu-L înjură pe Dumnezeu

EVANGHELIA ZILEI – Diavolii nu-L înjură pe Dumnezeu

spot_img

DISTRIBUIȚI

Şi S-a coborât la Capernaum, cetate a Galileii, şi îi învăţa sâmbăta. Şi erau uimiţi de învăţătura Lui, căci cuvântul Lui era cu putere. Iar în sinagogă era un om, având duh de demon necurat, şi a strigat cu glas tare: Lasă! Ce ai cu noi, Iisuse Nazarinene? Ai venit ca să ne pierzi? Te ştim cine eşti: Sfântul lui Dumnezeu. Şi l-a certat Iisus, zicând: Taci şi ieşi din el. Iar demonul, aruncându-l în mijlocul sinagogii, a ieşit din el, cu nimic vătămându-l. Şi frică li s-a făcut tuturor şi spuneau unii către alţii, zicând: Ce este acest cuvânt? Că porunceşte duhurilor necurate, cu stăpânire şi cu putere, şi ele ies. (Luca 4, 31-36)

După ce Domnul Iisus Hristos a predicat în sinagoga din Capernaum, cei de acolo au adus în faţa Sa un demonizat. Bietul om era chinuit de demoni. Ne surprinde felul în care cei răi s-au adresat Mântuitorului. Când Domnul Hristos a certat duhurile rele, acestea s-au supus.

Putem constata că diavolii nu-L înjură pe Dumnezeu, nici nu spun cuvinte batjocoritoare la adresa Lui, aşa cum auzim de la unii aşa-zişi creştini. Din cele cincizeci de minuni săvârşite de Mântuitorul, cinci au fost exorcizări, adică izgoniri de demoni.

Un sfânt părinte spunea că diavolul este asemenea unui câine în lanţ: latră, se agită, dar nu te poate muşca. Însă, dacă încerci să te apropii de el, îţi poate face mult rău.

Atunci când am fost botezaţi, am fost dăruiţi lui Dumnezeu, iar preotul a rostit: „Mâinile lui Dumnezeu ne-au făcut şi ne-au zidit”. Prin ungerea cu Sfântul Mir am fost însemnaţi cu „pecetea darului Sfântului Duh”.

Din momentul Botezului am devenit fiii lui Dumnezeu şi urmaşii lui Iisus Hristos. (Pr. Dumitru Păduraru)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA