AcasăsiugariuEVANGHELIA ZILEI - Cât de mult ne iubeşte Dumnezeu!

EVANGHELIA ZILEI – Cât de mult ne iubeşte Dumnezeu!

spot_img

DISTRIBUIȚI

Asemenea este grăuntelui de muştar pe care, luându-l, un om l-a aruncat în grădina sa, şi a crescut şi s-a făcut copac, iar păsările cerului s-au sălăşluit în ramurile lui. Şi iarăşi a zis: Cu ce voi asemăna împărăţia lui Dumnezeu? Asemenea este aluatului pe care, luându-l, femeia l-a ascuns în trei măsuri de făină, până ce s-a dospit totul. Şi mergea El prin cetăţi şi prin sate, învăţând şi călătorind spre Ierusalim. Şi I-a zis cineva: Doamne, puţini sunt, oare, cei ce se mântuiesc? Iar El le-a zis: Siliţi-vă să intraţi prin poarta cea strâmtă, că mulţi, zic vouă, vor căuta să intre şi nu vor putea. După ce se va scula stăpânul casei şi va încuia uşa şi veţi începe să staţi afară şi să bateţi la uşă, zicând: Doamne, deschide-ne! – şi el, răspunzând, vă va zice: Nu vă ştiu de unde sunteţi, Atunci voi veţi începe să ziceţi: Am mâncat înaintea ta şi am băut şi în pieţele noastre ai învăţat. Şi el vă va zice: Vă spun: Nu ştiu de unde sunteţi. Depărtaţi-vă de la mine toţi lucrătorii nedreptăţii. Acolo va fi plângerea şi scrâşnirea dinţilor, când veţi vedea pe Avraam şi pe Isaac şi pe Iacov şi pe toţi proorocii în Împărăţia lui Dumnezeu, iar pe voi aruncaţi afară. Şi vor veni alţii de la răsărit şi de la apus, de la miazănoapte şi de la miazăzi şi vor şedea la masă în împărăţia lui Dumnezeu. (Luca 13, 19-29)

Când citim cuvintele pericopei evanghelice de astăzi, gândul ne duce la apropiata sărbătoare a Naşterii Domnului. Uitându-Se la cei care-L înconjurau, Domnul nostru Iisus Hristos i-a îndemnat la lucrarea faptelor bune.

Grăuntele de muştar şi aluatul care dospeşte reprezintă pe cei doritori de mântuire, pe cei care se angajează în mod responsabil pe acest drum care duce spre înveşnicire. Când Domnul Hristos a fost întrebat dacă numărul celor care se mântuiesc este mare, Mântuitorul, prin răspunsul Său, probabil a dezamăgit pe mulţi.

Deşi se află în mijlocul poporului ales, mulți se vor pierde, amăgiţi fiind de învăţăturile greşite. Însă Dumnezeu va chema la masa Sa pe mulţi de la Răsărit, de la Apus, de la Miazănoapte şi de la Miazăzi.

Și noi privim cu emoţie spre peştera din Betleem, înaintea sărbătorii Naşterii Mântuitorului. Mulţi au fost chemaţi, însă puţini au ajuns.

Fericitul Augustin aşa ne învaţă: „Pentru aceea a venit Iisus Hristos în lume, ca să cunoască şi să înţeleagă omul cât de mult îl iubeşte Dumnezeu”. (Pr. Dumitru Păduraru)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA