AcasăsiugariuEVANGHELIA ZILEI - Bucuria lui Dumnezeu când dăruiește

EVANGHELIA ZILEI – Bucuria lui Dumnezeu când dăruiește

DISTRIBUIȚI

EVANGHELIA Iar Iisus, chemând la Sine pe ucenicii Săi, a zis: Milă îmi este de mulţime, că iată sunt trei zile de când aşteaptă lângă Mine şi n-au ce să mănânce; şi să-i slobozesc flămânzi nu voiesc, ca să nu se istovească pe drum. Şi ucenicii I-au zis: De unde să avem noi, în pustie, atâtea pâini, cât să săturăm atâta mulţime? Şi Iisus i-a întrebat: Câte pâini aveţi? Ei au răspuns: Şapte şi puţini peştişori. Şi poruncind mulţimii să şadă jos pe pământ, A luat cele şapte pâini şi peşti şi, mulţumind, a frânt şi a dat ucenicilor, iar ucenicii mulţimilor. Şi au mâncat toţi şi s-au săturat şi au luat şapte coşuri pline, cu rămăşiţe de fărâmituri. Iar cei ce au mâncat erau ca la patru mii de bărbaţi, afară de copii şi de femei. După aceea a dat drumul mulţimilor, S-a suit în corabie şi S-a dus în ţinutul Magdala. (Matei 15, 32-39)

În Sfânta Scriptură a Noului Testament găsim mărturii despre viaţa şi activitatea Domnului Iisus Hristos şi ne atrag atenţia acele pasaje scripturistice în care ne sunt amintite momentele de sensibilitate ale Mântuitorului.

Cu delicateţe a privit la limitele firii umane şi atunci când a înmulţit cele şapte pâini şi câţiva peşti. A privit cu milă spre mulţimile care-L urmau de câteva zile şi a ştiut cum să le mângâie. Cei care L-au urmat au avut fericita ocazie de a fi printre cei care au primit daruri din partea Fiului lui Dumnezeu.

Ca orice dar pe care-l primim din partea lui Dumnezeu, nu este o răsplată, ci un prilej de binecuvântare. Astfel, Sfintele Taine ne sunt oferite de Dumnezeu; nu se iau cu de la sine putere. Sfânta Împărtăşanie se primeşte de la Domnul Hristos. Şi pâinile înmulţite au fost oferite mulţimilor prin mâinile Sfinţilor Apostoli.

Sfântul Grigorie de Nazianz ne spune: „Dumnezeu ne trimite darurile Sale cu o bucurie mai mare decât cea cu care le primim noi“. (Pr. Dumitru Păduraru)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA