AcasăsiugariuEVANGHELIA ZILEI - Apostolie și ucenicie

EVANGHELIA ZILEI – Apostolie și ucenicie

DISTRIBUIȚI

Şi în zilele acelea, Iisus a ieşit la munte ca să Se roage şi a petrecut noaptea în rugăciune către Dumnezeu. Şi când s-a făcut ziuă, a chemat la Sine pe ucenicii Săi şi a ales dintre ei doisprezece, pe care i-a numit Apostoli. Pe Simon, căruia i-a zis Petru, şi pe Andrei, fratele lui, şi pe Iacov, şi pe Ioan, şi pe Filip, şi pe Vartolomeu, şi pe Matei, şi pe Toma, şi pe Iacov al lui Alfeu şi pe Simon numit Zilotul, şi pe Iuda al lui Iacov şi pe Iuda Iscarioteanul, care s-a făcut trădător. Şi coborând împreună cu ei, a stat în loc şes, El şi mulţime multă de ucenici ai Săi şi mulţime mare de popor din toată Iudeea, din Ierusalim şi de pe ţărmul Tirului şi al Sidonului, care veniseră ca să-L asculte şi să se vindece de bolile lor. Şi cei chinuiţi de duhuri necurate se vindecau. Şi toată mulţimea căuta să se atingă de El că putere ieşea din El şi-i vindeca pe toţi. (Luca 6, 12-19)

Domnul Iisus Hristos Și-a ales doisprezece Ucenici şi i-a numit Apostoli. Ucenicul este cel care învaţă pe lângă un profesor, în preajma unui maistru sau a unui maestru. Perioada de ucenicie te modelează şi te pune în situaţia de a-ţi însuşi anumite deprinderi.

Apostolia este mai mult decât ucenicia. Ei au fost aleşi de Domnul Hristos, nu s-au ales şi nu s-au numit singuri! Înainte de a-i alege, Mântuitorul S-a rugat toată noaptea. Când s-a făcut ziuă i-a chemat la Sine pe Ucenici – deci nu noaptea, ci ziua, proclamându-i a fi vestitorii luminii şi ai Învierii.

Au fost aleşi doisprezece după numărul celor douăsprezece seminţii ale lui Israel. După alegere, Ucenicii au coborât în mijlocul mulţimilor şi le-a fost „prezentat“ ogorul în care vor lucra. După ce Şi-a ales Ucenicii, Mântuitorul a rostit Fericirile.

Astfel Hristos-Domnul a oferit Ucenicilor o lecţie despre ce înseamnă misiunea apostoliei, dar le-a arătat şi care va fi răsplata celor ce lucrează în ogorul lui Dumnezeu. (Pr. Dumitru Păduraru)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA