AcasăsiugariuEVANGHELIA ZILEI - Alergăm toată viața după fericire

EVANGHELIA ZILEI – Alergăm toată viața după fericire

spot_img

DISTRIBUIȚI

Şi coborând împreună cu ei, a stat în loc şes, El şi mulţime multă de ucenici ai Săi şi mulţime mare de popor din toată Iudeea, din Ierusalim şi de pe ţărmul Tirului şi al Sidonului, care veniseră ca să-L asculte şi să se vindece de bolile lor. Şi cei chinuiţi de duhuri necurate se vindecau. Şi toată mulţimea căuta să se atingă de El că putere ieşea din El şi-i vindeca pe toţi. Şi El, ridicându-Şi ochii spre ucenicii Săi, zicea: Fericiţi voi cei săraci, că a voastră este împărăţia lui Dumnezeu. Fericiţi voi care flămânziţi acum, că vă veţi sătura. Fericiţi cei ce plângeţi acum, că veţi râde. Fericiţi veţi fi când oamenii vă vor urî pe voi şi vă vor izgoni dintre ei, şi vă vor batjocori şi vor lepăda numele voastre ca rău din pricina Fiului Omului. Bucuraţi-vă în ziua aceea şi vă veseliţi, că, iată, plata voastră multă este în cer; pentru că tot aşa făceau proorocilor părinţii lor. (Luca 6, 17-23)

Este greu de definit ce înseamnă fericirea pentru noi cei de astăzi. Ne gândim că este fericit cel care s-a împlinit profesional, cel care are o căsnicie reuşită sau cel cu un anumit nivel de trai.

Însă Domnul Iisus Hristos ne vorbeşte despre altceva, un alt fel de fericire; este vorba de acea fericire care depăşeşte graniţele acestei lumi. Ucenicii şi mulţimile care Îl urmau pe Mântuitorul gândeau, asemenea multor oameni din zilele noastre, că fericirea stă doar în lucrurile materiale.

Un creştin găseşte puternice motive de fericire atunci când posteşte, când se roagă, când îşi plânge păcatele sau când are bucuria binecuvântării lui Dumnezeu. Mulţi aleargă o viaţă întreagă după o fericire la care nu vor ajunge niciodată. Dorinţa lor de fericire s-a transformat într-o continuă neîmplinire şi nemulţumire.

Ajung la contraperformanţa de a pleca din această lume cu neîmplinirea doritei fericiri. Sfântul Chiril al Ierusalimului aşa ne învaţă: „În Dumnezeu ne găsim scăparea şi fericirea.” (Pr. Dumitru Păduraru)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA