Acasăoameni noiESCROC SENTIMENTAL - Au avut încredere în el dar au rămas cu...

ESCROC SENTIMENTAL – Au avut încredere în el dar au rămas cu conturile golite 

DISTRIBUIȚI

ESCROC SENTIMENTAL Mihai Claudiu Stan, din Iaşi, a profitat de îndrederea mai multor femei pentru a le goli conturile.

ESCROC SENTIMENTAL Acesta agăţa femeile pe o reţea de socializare. Și făcea tot posibilul să le câştige încrederea şi astfel să reuşească să ajungă în casele lor.

Scenariul s-a repetat şi cu o tânără căreia i s-a prezentat drept Claudiu Mihai Barbu şi că este angajat la ING Bank.

Pe 5 ianuarie 2016, la insistenţe bărbatului, tânăra l-a invitat în locuinţa ei.

La un moment dat, profitând că a rămas singur în cameră, Stan i-a luat din portofel un card bancar. După ce a plecat de la locuinţa femeii, bărbatul a retras de la un bancomat suma de 4.000 de lei din contul acesteia, au adăugat oamenii legii.

„Pe parcursul discuţiilor purtate de inculpat cu persoana vătămată atât în mediul online, cât şi prin telefon, acesta s-a recomandat ca fiind un lucrător al Băncii ING. Motiv pentru care a şi dus discuţiile în această direcţie pe 5 ianuarie 2016, când a mers în vizită la ea.

Inculpatul a dus discuţiile în direcția unor proceduri bancare. În special legate de securitatea bancară şi modul de alegere a codurilor PIN. A reuşit astfel să convingă persoana vătămată să îi spună codul PIN de la card”, au menţionat procurorii.

După plecarea individului, victima şi-a verificat geanta şi a observat că i-a dispărut cardul bancar.

Apoi a intrat pe contul de Internet banking şi a observat cum de pe cardul ei se fac două retrageri succesive, moment în care a sesizat unitatea bancară. Aceastsa a blocat contul şi, când Claudiu Stan a încercat să facă o a treia retragere, câteva ore mai târziu, de la un alt bancomat, i-a fost reţinut cardul.

Pentru a-l identifica pe bărbat, anchetatorii au analizat imaginile de pe camerele de supraveghere ale ATM-urilor. Au cerut apoi administratorului site-ului de socializare datele contului pe care îl folosea acesta.

citeşte şi CLUJ – Femeie distrusă în bătaie doar pentru că îşi plimba câinele

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că Claudiu Mihai Stan şi-a accesat contul din mai multe localităţi. Printre care şi Medgidia, Focşani, Bucureşti, Otopeni sau Râmnicu-Vâlcea.

sursa

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA