AcasăsiugariuEPISCOPIA GRECO-CATOLICĂ DE MARAMUREŞ - Pr. Augustin Butica, noul protosincel-vicar general al...

EPISCOPIA GRECO-CATOLICĂ DE MARAMUREŞ – Pr. Augustin Butica, noul protosincel-vicar general al Eparhiei de Maramureș

spot_img

DISTRIBUIȚI

EPISCOPIA GRECO-CATOLICĂ DE MARAMUREŞ În urma încheierii, în 16 ianuarie, a mandatului în funcția de protosincel-vicar general a părintelui Ioan Cristinel Albu, în virtutea cann. 245-247 din Codul Canoanelor Bisericilor Orientale, Preasfinția Sa Vasile Bizău, episcop greco-catolic de Maramureș, l-a numit pe părintele Augustin Butica în funcția de protosincel–vicar general al Eparhiei de Maramureș, prin Decretul nr. 323/14.03.2018, dându-i totodată și favorurile aferente care i se cuvin, după canoanele bisericești și legile statului.

Părintele Augustin Butica s-a născut la 12 februarie 1970, în Șișești.

A fost hirotonit diacon la 24 ianuarie 1997, în Capela Institutului Teologic „Ep. Dr. Alexandru Rusu” din Baia Mare.

Aoi preot în 4 mai 1997, la Monumentul Ostașului Român, din Parcul Municipal, de către Preasfințitul Ioan Șișeștean, episcop de Maramureș.

Sfinția Sa a urmat cursurile Universității Pontificale Urbaniana din Roma, între anii 1990-1994, și ale Institutului Pontifical Oriental din Roma, între anii 1999-2002, obținând Diploma de Licență în Drept Canonic Oriental.

Părintele Augustin Butica a ocupat până în prezent, începând cu data de 1 octombrie 1994, funcția de Cancelar al Curiei Eparhiale din Baia Mare.

De asemenea, începând cu anul 2012, a ocupat și funcția de Consilier Eparhial.

În plus, începând cu anul 2006, a administrat Parohia „Cuvioasa Paraschiva” din Cetățele.

Rugăm pe Preasfânta Fecioară Maria, Patroana Eparhiei de Maramureș, să îl însoțească pe Părintele Augustin Butica în această misiune, pentru a o putea împlini cu vrednicie, spre preamărirea lui Dumnezeu, binele Eparhiei noastre și mântuirea sufletelor, arată Biroul eparhial de presă.

Informaţii furnizate de Episcopia greco-catolică de Maramureș

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA