AcasăOPINIIELOGIUL NEPUTINȚEI - Delirul nostru democratic

ELOGIUL NEPUTINȚEI – Delirul nostru democratic

spot_img

DISTRIBUIȚI

ELOGIUL NEPUTINȚEI Un căruțaș s-a trezit din morți. Un bețiv s-a trezit între morți. O vedetă s-a sinucis. Declarații lângă sicriu. Un faimos politician și-a părăsit nevasta, anunță România TV. Să vedeți cum se bate Olguța Vasilescu, insistă Antena 3, căzută și ea în limbajul de tip OTV, numai și numai de groaza pierderii de audiență.

Cine a fost infiltrat în Casa Regală?Operațiune uriașă de spionaj în casa Regelui, anunță emisiunea lui Mihai Gâdea. De ce? Așa, ca să nu aflăm mai nimic din toate acestea. Nu mai este bombă, nu mai este șoc. Este nucleara Antenei 3, din ce în ce mai furioasă pe Victor Ponta și din ce în ce mai îngăduitoare cu Guvernul Tudose și cu primărița Firea. Îngăduința începe să se vadă și în spoturile care curg în pauzele publicitare și în proiectele în parteneriat.

În același timp, Realitatea TV cheamă lumea în stradă. Sunt apeluri repetate de mobilizări la revoltă, chiar amenințări ale comandantului TV. Săriți, veniți la orice, la ce-o fi, dar să fie împotrivă! În același timp, colonelul Daniel Dragomir dă în vileag dovezile protecției asigurate de Binom pentru vocea Binomului, a SRI și a președintelui Iohannis.

Când amplifici sonorul dai doar de vocile lui Gușă și Rareș Bogdan. Poți citi în ele ca în vocea Ioanei Ene Dogioiu. După trei vorbe afli ce vânt bate la SRI și la Cotroceni. Oreste joacă rolul lui Petrache Lupu al democrației. Ghicește în subconștientul dușmanilor. Tabăra de la Cluj contra taberei de la Teleorman – Giurgiu – Călărași – Constanța.

Despre Centenar nu se mai vorbește nimic. Parcă regățenii vor să le-o plătească ardelenilor. O lume ruptă în două tabere, între care se trage cu enormități. Un soi de propoziții urlate trec pe deasupra noastră ca rachetele teleghidate. Nu se trage decât în liderii adversarilor.

Cresc prețurile, cade moneda, pleacă doctorii, pleacă tinerii. Nu ajung toate astea? E plin de alimente și fructe de import, explodează apartamente încălzite cu aragazul, se ciocnesc tirurile cu microbuzele încărcate cu oameni plecați la muncă, droguri, profesori isterizați, eleve la prostituție, părinți iresponsabili. Au fost confiscate peste 100 de kilograme de portocale stropite cu o substanță care poate provoca și cancer.

Sună din ce în ce mai prost, mai amenințător, mai îmbietor a plecare. N-am mai auzit o veste pozitivă de la Crăciunul precedent. Și aceea privea un nevăzător. Aerul este poluat. Criza de apă ne paște și atunci când plouă. Pierdem controlul asupra Pământului și asupra resurselor.

Pe zi ce trece, crește numărul celor care nu mai au nici o speranță. Deja au început să existe lideri ai dezamăgiților. Optimiștii de serviciu n-au conducător. Au numai comandanți. Unii, dezamăgiți de parteneriatul extern, se socot înșelați, alții, resemnați de neputința celor din interior, se socot blestemați. Singuri ne blocăm speranțele care ne-au mai rămas și ne dinamităm încrederea.

Pentru prima dată, bătălia dintre cele două tabere politice ia proporții care mă sperie. Competiția a luat forma luptei pentru eliminarea adversarului. Cine cade între tabere este ca alunecatul între vagoane. Sau ca victimele colaterale rezultate din ciocnirea a două mari puteri. În fapt, nu sunt decât ciocniri de probă pentru războiul care se pregătește. Adică trăim exercițiile de luptă ale taberelor care își repetă numerele și lecțiile pentru realegerea lui Klaus Iohannis. Cum? Cu orice preț! Cine este favoritul celeilalte? Cel sau cea care scapă!

Unii zic că s-a format o nouă direcție de combatere a corupției, alcătuită din SRI și DNA. Și că principalul ei scop nemărturisit este eliminarea adversarilor lui Klaus Iohannis. Anticorupția este numai paravanul neputinței noastre. Ca și promisiunile de bunăstare din care începe să transpară sărăcia.

Cornel Nistorescu

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA