spot_img
Acasăoameni noiEDUCAŢIE PRIN DEMOCRAŢIE - Un nou protest la care sunt chemați părinți...

EDUCAŢIE PRIN DEMOCRAŢIE – Un nou protest la care sunt chemați părinți și copii va avea loc sâmbătă

DISTRIBUIȚI

EDUCAŢIE PRIN DEMOCRAŢIE Un nou protest la care părinții sunt chemați să vină cu copiii va fi organizat sâmbătă, în București. Recent, Protecția Copilului a cerut direcțiilor locale informații despre persoanele care și-au adus micuții la mitinguri.

EDUCAŢIE PRIN DEMOCRAŢIE Miercuri, ministrul Muncii le-a transmis protestatarilor că „legea le interzice protestatarilor să își ia copiii la mitinguri”, scrie Libertatea.

Părinții sunt chemați din nou cu copiii, sâmbătă, 28 februarie, în Piața Victoriei.

„Hai să luăm copiii de mână, în brațe, în cărucioare, pe umeri și să facem cel mai pașnic și colorat protest!”, anunță organizatorii evenimentului intitulat „Educație pentru democrație – Lecția de educație civică”.

Protestul este programat să înceapă la ora 11.00 şi să se încheie în jurul orei 15.00.

Un eveniment similar a fost organizat și pe 4 februarie. După ce mai mulți protestatari și-au adus copiii la mitingurile care au loc de la începutul lunii februarie, Protecţia Copilului a fost sesizată și a cerut direcțiilor locale să trimită numărul de sesizări şi ce măsuri au luat în aceste cazuri.

Instituția a anunțat că până astăzi, la ora 16:00, au fost înregistrate 25 de sesizări, din care 19 sesizări scrise și 6 sesizări telefonice din partea persoanelor fizice.

La nivelul celor 39 de Direcții Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului care au răspuns până în prezent au fost înregistrate 4 sesizări.

Părinţii care ar putea fi găsiţi vinovaţi că au abuzat de copiii lor riscă amenzi între 500 şi 10.000 de lei.

Miercuri, ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat că cei care au ieșit în stradă trebuie să respecte legea care prevede că părinții nu au voie să își ia copiii la mitinguri. 

„Cei care au ieșit în stradă au ieșit pentru că vor să nu se mai încalce legea.

Există Legea 272/2004 care prevede foarte clar că părinții nu au voie să își ia copiii la mitinguri, să-i expună.

Deci, dacă au ieșit în stradă pentru respectarea legii, ar trebui să știe și ei că există o lege care le interzice să își ia copiii acolo”, a spus Lia Olguța Vasilescu. 

sursa

 

 

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA