Acasăoameni noiECONOMIE - Cele mai mari trei bănci au 3.000 de apartamente şi...

ECONOMIE – Cele mai mari trei bănci au 3.000 de apartamente şi case la vânzare

spot_img

DISTRIBUIȚI

Pe listele de executări silite ale băncilor apar garsoniere, hoteluri şi pensiuni, benzinării şi tractoare şi chiar şi echipamente medicale, executate de la persoanele fizice sau juridice care nu au mai putut rambursa creditele, informează ZF.

BCR, BRD şi Banca Tran­sil­vania, cele mai mari trei bănci locale în func­ţie de activele deţinute, cau­tă cumpărători pen­tru aproximativ 3.000 de apartamente şi case executate silit, cu preţuri sub media pieţei. Iar asta în condiţiile în care multe imobile se află pe piaţă de o perioadă îndelungată fără să trezească interesul vreunui cumpărător, anunţă ZF.

Bucureşti, situat pe bu­le­var­dul Alexandru Obregia, în apro­pierea staţiei de metrou Piaţa Sudului, este scos la licitaţie de către BCR cu un preţ de pornire de aproape 103.000 de lei (echivalentul a 23.000 de euro). Apar­tamentul are trei camere şi depen­dinţe cu o suprafaţă totală de 65 metri pă­traţi. Licitaţia va avea loc în luna mai a acestui an. Pe de altă parte, băncile au la licitaţie şi autoturisme, de la 5.100 de euro, cum este cazul BRD, care vinde un model de autoturism Jeep din 2006.

Pe lista băncilor şi-au făcut loc şi ho­teluri şi mi­nipensiuni, dar şi ben­zinării. BCR are pe lista de imobile exe­cu­tate silit şi scoase la licitaţie o ben­zi­nărie în oraşul Oreavul din judeţul Buzău cu un preţ de pornire de 791.000 de lei (177.000 de euro).

Bancherii au strâns în ultimii ani mii de proprietăţi de la clienţii care nu şi-au mai putut rambursa ratele la cre­dite, iar astfel rău-platnicii au ajuns să fie executaţi silit.

Brokerii de credite susţin că în ultima perioa­dă de timp a devenit o afacere într-un cerc închis să achizi­ţio­nezi imobile executate silit. Iar asta pentru că sunt foarte multe persoane care cunosc când au loc aceste licitaţii şi sunt la curent cu imobilele scoase la executare.

Mediafax

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA