Acasăoameni noiE OFICIAL! UNDĂ VERDE CĂTRE CANADA – Românii vor putea călători fără...

E OFICIAL! UNDĂ VERDE CĂTRE CANADA – Românii vor putea călători fără vize în Canada. Parlamentul European a aprobat acordul CETA

DISTRIBUIȚI

UNDĂ VERDE CĂTRE CANADA  Acordul de liber schimb dintre Uniunea Europeană și Canada (CETA) a fost supus miercuri votului în Parlamentul European. Acesta va permite cetățenilor români să călătorească fără vize în Canada.

Parlamentul European a dat undă verde pentru CETA. Unul dintre efectele adoptării acordului este și posibilitatea de a călători fără vize în Canada pentru cetățenii români.

Semnat cu dificultate la sfârșitul lunii octombrie la Bruxelles și aflându-se în continuare sub tirul criticilor, Acordul economic și comercial UE-Canada (CETA)  este la un pas să intre în vigoare, urmând să fie supus votului eurodeputaților în ședința plenară de miercuri. Pentru ca aplicarea lui să fie deplină și definitivă, tratatul va trebui ratificat de toate cele 38 de parlamente naționale și regionale din UE, însă  votul din Parlamentul European va fi suficient pentru aplicarea timpurie a unor măsuri, încă din aprilie.

Tratatul nu se limitează doar la eliminarea barierelor din calea comerțului cu bunuri și servicii, ci promovează cooperarea în domeniul normelor sociale și de mediu între Canada și UE.

Pe de altă parte, în timpul dezbaterii, la Strasbourg, sunt anunțate proteste simultan. Mai mult, adversari și critici ai acordului de liber schimb dintre Uniunea Europeană și Canada (CETA), au prezentat luni la Strasbourg o petiție ostilă semnată de 3,5 milioane de europeni. Potrivit Alianței „Stop TTIP&CETA”, inițiatoarea acestei petiții, semnatarii le cer deputaților europeni să se opună tratatului comercial pe care UE l-a încheiat cu Canada, dar și celui pe care îl negociază cu Statele Unite (TTIP), discuțiile cu SUA fiind însă suspendate după alegerea lui Donald Trump.

Sursă info.

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA