spot_img
Acasăoameni noiDUPĂ ÎNCHIDEREA LICEULUI DIN TÂRGU MUREȘ – Ungaria și-a retras sprijinul aderării...

DUPĂ ÎNCHIDEREA LICEULUI DIN TÂRGU MUREȘ – Ungaria și-a retras sprijinul aderării României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică

DISTRIBUIȚI

DUPĂ ÎNCHIDEREA LICEULUI DIN TÂRGU MUREȘ  Autoritățile ungare au anunțat miercuri că au suspendat sprijinul acordat României la aderarea la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), Ministerul român al Afacerilor Externe precizând că reacția statului vecin „contravine mesajelor de deschidere recente”.

Mai mult, MAE apreciază că asocierea sprijinului cu evenimente recente este „complet inadecvată, inamicală și contraproductivă”, iar o abordare condițională este respinsă de statul român.

În ceea ce privește conexarea situației Liceului Romano-Catolic de la Târgu Mureș de alte subiecte, precum sprijinul acordat aderării României la OCDE, aceasta este complet inadecvată, inamicală și contraproductivă”, arată MAE într-un comunicat transmis miercuri AGERPRES.

Potrivit sursei citate, România îndeplinește criteriile pentru aderarea la această organizație, fapt recunoscut de parteneri, inclusiv de Ungaria, care a exprimat recent intenția de a susține candidatura țării noastre.

În același timp, subliniază MAE, România respinge orice fel de abordare condițională în relația bilaterală.

Autoritățile române apreciază că această reacție a părții ungare contravine mesajelor de deschidere și cooperare care au marcat recentele contacte bilaterale și își exprimă speranța în dezvoltarea relațiilor dintre cele două state în spiritul unei relații de parteneriat strategic real și pe baza respectului reciproc”, punctează Ministerul de Externe.

OCDE este implicată într-un proces de reflecție strategică cu privire la viitorul său, inclusiv procesul de extindere. Pe de altă parte, țara noastră s-a profilat ca un candidat nu doar eligibil, dar și credibil pentru aderarea la această organizație. Potrivit evaluării OCDE, România a făcut progrese constante în procesul de asimilare a instrumentelor organizației, plus aderarea la peste 30 de instrumente legale și recomandări. Un exemplu în acest sens este recenta aderare a României la Agenția pentru Energie Nucleară, care confirmă întărirea parteneriatului dintre OCDE și România.

Citește continuarea articolului, AICI.

Sursă foto.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.







TE-AR MAI PUTEA INTERESA