Acasăoameni noiDOSARUL MURFATLAR - Averile celor opt șefi din ANAF și Ministerul de...

DOSARUL MURFATLAR – Averile celor opt șefi din ANAF și Ministerul de Finanțe, cercetați pentru frauda de 600 milioane de lei

DISTRIBUIȚI

DOSARUL MURFATLAR Cei opt şefi de la ANAF şi Ministerul Finanţelor anchetaţi în dosarul Murfatlar au terenuri în Bucureşti şi în mai multe judeţe, apartamente, vile, case de vacanţă, salarii anuale între 70.000 şi 120.000 de lei şi indemnizaţii de la firmele în care statul este acţionar.

DOSARUL MURFATLAR Trei șefi din ANAF și Ministerul de Finanțe au fost reținuți și cercetați în arest la domiciliu în dosarul Murfatlar, în care procurorii DNA anchetează o fraudă de 600 milioane de lei la bugetul de stat din  comerţul cu alcool.
 Cristian George Lascu era, potrivit declaraţiei sale de avere din martie 2016, director general adjunct în Ministerul Finanţelor Publice.
Acesta deţine trei terenuri în judeţul Prahova şi Bucureşti, o casă în Capitală şi o casă de vacanţă în Tohani, Prahova.
În ultimul an a vândut două autoturisme cu 20.000 de euro şi are datorii la CEC de 400.000 de euro. În ultimul an fiscal a încasat un salariu de 121.000 de lei, la care se adaugă veniturile soţiei, angajată a Imprimeriei Naţionale, potrivit News.ro.

 

Irina Tănase era, în martie 2016, şef Serviciu Autorizări în Direcţia Generală a Vămilor. Potrivit declaraţiei sale de avere, deţine patru terenuri în Argeş, Giurgiu, Ilfov şi Olt, un apartament în Bucureşti şi două case în Giurgiu şi Olt.

Are un împrumut la banca de 81.000 de euro şi a încasat un salariu de 75.000 de lei pe an.

Ioana Toma și-a depus ultima declarație de avere în decembrie 2012, când ocupă funcţia de director general al Direcţiei Juridice a ANAF.

Ea a notat atunci în declaraţia de avere că are două terenuri în Câmpina, două apartamente în Bucureşti, un autoturism Mercedes, bijuterii în valoare de 135.000 de lei şi datorii de 100.000 de euro. Salariul anual încasat de la ANAF era atunci de 56.000 de lei.

Alţi cinci directori din ANAF şi Ministerul Finanţelor sunt cercetaţi sub control judiciar pentru 60 de zile şi procurorii le-au impus mai multe interdicţii.

Mariana Vizoli, secretar de stat şi fost director al Direcţiei legislaţie din Ministerul Finanaţelor Publice, a trecut în declaraţia de avere un teren în Breaza, două apartamente în Bucureşti şi o casă de vacanţă la Breaza, judeţul Prahova.

Are 140.000 de lei în conturi bancare şi a încasat în anul fiscal ant erior un salariu anual de 103.000 de lei, alţi 12.000 de lei de la Camera Consultanţilor Fiscali şi 10.000 de lei din activităţi didactice.

Daniel Diaconescu, vicepreşedinte şi director al Direcţiei generale de informaţii fiscale din ANAF, a trecut în declaraţia de avere din acest an că deţine două terenuri în Argeş, un apartament în Capitală şi o casă de locuit, două autoturisme, datorii la bancă de 38.000 de euro, un salariu de 88.000 de lei pe an şi o indemnizaţie de 1.200 de lei pe luna de la Compania Naţională Loteria Română.

Vineri, Mariana Vizoli şi Daniel Diaconescu au demisionat, după ce au fost puşi sub acuzare.

Ana Jarda era, în iunie 2016, şef de serviciu la Direcţia generală management al domeniilor reglementate specific din MFP.

Ea a trecut în declaraţia de avere un apartament în Bucureşti, depozite la bănci de 150.000 de lei, un împrumut dat unei persoane, în valoare de 51.000, fără a preciza moneda, şi un salariu anual de 73.000 de lei de la Ministerul Finanţelor Publice.

Ciprian Badea era, în mai 2016,  când şi-a depus ultima declaraţie de avere, director general al Direcţiei juridice din MFP.

El a declarat că deţine patru terenuri în Dâmboviţa, două apartamente în Bucureşti şi o casă de vacanţă în Vişineşti, judeţul Dâmboviţa. Badea mai are un autoturism, depozite de 55.000 de euro şi în anul fiscal anterior a primit un salariu de 104.000 de lei, la care se adaugă 260.000 de lei primiţi în calitate de membru al Consiliului de Administraţie al CEC Bank.

Monica Negruţiu era, în luna mai, director al Direcţiei de reglementare a colectării creanţelor bugetare din ANAF, ea notând în declaraţia de avere un teren în Bihor, un apartament în Bucureşti, un autoturism, datorii de 100.000 de lei la bănci şi un salariu de 89.000 de lei încasat în 2015.

În dosarul Murfatlar a fost arestat preventiv George Ivănescu, acționar la compania de vinuri, și alți șase inculpați, respectiv Constantin Cîrciumaru, Cătălin Bucura, Gheorghe Zlotea, Gheorghe Cosmin Popescu, Cătălin Florian Vasilescu și Sorin Vasile Săvoiu.

DNA susține că, în perioada 2010 — 2014, patru societăți cu activitate de producere și comercializare a băuturilor alcoolice, deținute sau controlate de Ivănescu, Bucura, Zlotea și de alte persoane, au produs un prejudiciu total de 597.218.168 de lei (aproximativ 132 milioane de euro) bugetului de stat prin sustragerea de la plata obligațiilor fiscale.

sursa

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA