Acasăoameni noiDOLIU ÎN LUMEA MUZICALĂ - Un tânăr dirijor din Oradea s-a spânzurat

DOLIU ÎN LUMEA MUZICALĂ – Un tânăr dirijor din Oradea s-a spânzurat

spot_img

DISTRIBUIȚI

DOLIU ÎN LUMEA MUZICALĂ Universitarii şi artiştii orădeni au primit o veste tristă. Colegul lor, dirijorul Tudor Ciupeiu, asistent universitar la Facultatea de Arte din Oradea, s-a sinucis în noaptea de marţi spre miercuri, în oraşul său natal, Cluj-Napoca.

Bărbatul avea doar 32 de ani şi preda de mai mulţi ani la Universitatea din Oradea.

Era căsătorit cu o colegă de la facultate, iar împreună au o fetiţă în vârstă de 8 ani.

Tudor şi-a luat viaţa spânzurându-se cu o funie de creanga unui copac, în zona străzii Câmpului, din cartierul Mănăştur.

În jurul orei 2.30, l-a găsit fratele său, cu care dirijorul locuia de o vreme în casa lor părintească din Cluj, scrie Ebihoreanul.

„Tudor a fost un geniu, un specialist de excepţie. Dar nu şi-a găsit locul pe lumea asta”, a declarat fostul decan al Facultăţii de Arte, Agneta Marcu.

Profesoara l-a cunoscut bine pe dirijor, a colaborat cu el. Ea spune că moartea lui este o mare pierdere pentru lumea artei.

Colegii dirijorului spun că în ultimii doi ani acesta a suferit mai multe dezamăgiri: mama sa, de care era apropiat, a murit. Nu a putut să-şi facă doctoratul la Cluj, aşa cum a dorit, pentru că nu şi-a permis să plătească taxele de studiu.

Drept urmare, risca să-şi piardă locul de muncă, pentru că nu avea un doctorat în Muzică, aşa cum legea îl obligă.

În plus, Tudor s-a înstrăinat de soţia sa, Andrada Ciupeiu, şi ea un cadru didactic al Facultăţii de Arte din Oradea. Cei doi erau în proces de divorţ, cu un prim termen fixat pentru luna ianuarie a anului viitor.

Pe de altă parte, dirijorul avea probleme şi la Universitate. În ultima lună, a absentat nemotivat de la multe cursuri. Urma să fie cercetat de o comisie disciplinară. În semn de doliu, Universitatea a arborat, joi, steagul negru.

Info

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA