Acasăoameni noiDOCUMENT -Motivele pentru care a fost respinsă cererea USB de renumărare a...

DOCUMENT -Motivele pentru care a fost respinsă cererea USB de renumărare a voturilor

spot_img

DISTRIBUIȚI

Solicitarea USB de renumărare a voturilor a fost respinsă întrucât formaţiunea politică a dat dovadă de lipsă de diligenţă privind reprezentarea în cadrul procesului electoral, fapt care nu poate fi imputat Biroului Circumscripţiei Electorale Nr. 1 – Sector 1, se arată în motivarea respingerii acestei cereri.
„Partidului Uniunea Salvaţi Bucureştiul i-au fost asigurate toate condiţiile legale de reprezentare în cadrul procesului electoral, lipsa de diligenţă a acestora neputând fi imputată Biroului Circumscripţiei Electorale Nr. 1 – Sector 1.

Biroul mai reţine că renumărarea voturilor în integralitatea lor din mai multe secţii de votare nu are un temei legal, respectiv Legea 115-2015 nu prevede această soluţie tocmai pentru că a lăsat deschisă calea delegaţilor de a formula întâmpinare prin care să arate aspecte punctuale ce privesc nerespectarea legii.

Biroul mai reţine că Partidul Uniunea Salvaţi Bucureştiul invocă motive prezumtive de nelegalitate, fără a arăta în mod concret care sunt acestea, invocând anumite date statistice fără însă a observa din datele statistice publice că au existat secţii de votare în care Partidul Uniunea Salvaţi Bucureştiul a avut mult mai multe voturi exprimate faţă de candidatul Alianţri PSD+UNPR după cum în multe secţii de votare candidatul Alianţei PSD+UNPR a avut mai multe voturi faţă de candidatul USB.

Biroul constată că Partidul Uniunea Salavţiu Bucureştiul nu a reprezentat niciun temei concret din care să rezulte conivenţa tuturor membrilor şi persoanelor implicate în procesul electoral sau de natură să înfrângă toate garanţiile instituite de lege”, se arată în motivarea deciziei Biroului electoral de sector.

Cererea Uniunii Salvați Bucureștiul (USB) de renumărare a voturilor în 18 secții de Sectorul 1 a fost respinsă ieri de Biroul Electoral de Sector.

„Vom contesta la Biroul Electoral Central decizia luată la nivelul Biroului Electoral de Sector”, a declarat Clotilde Armand în această dimineaţă la RFI. Candidata USB susţine că, în funcţie de soluţia pe care o va da BEC, este pregătită să meargă chiar mai departe.

Sursa: digi24.ro

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA