Acasăoameni noiPROIECT GUVERN - Majorare cu 10% a salariului de funcţie brut şi...

PROIECT GUVERN – Majorare cu 10% a salariului de funcţie brut şi pentru agenţii şi ofiţerii din penitenciare

DISTRIBUIȚI

PROIECT GUVERN Agenţii şi ofiţerii din penitenciare vor beneficia, începând din 1 octombrie, de o majorare cu 10% a salariului de functie brut, potrivit unui proiect al Guvernului privind unele măsuri pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice, a anunţat, luni, Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP).


Astfel, potrivit sursei citate, începând de la 1 octombrie 2017, prevederile se vor aplica şi funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare şi vizează majorarea cu 10% a cuantumului brut al salariilor de funcţie, scrie News.

Prin prezentul act normativ este propusă completarea art. II din Legea nr. 152/2017, în scopul instituirii unor reglementări privind eliminarea discrepanţelor salariale şi în ceea ce priveşte stabilirea salariilor lunare ale funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare care nu au beneficiat de aplicarea majorărilor prevăzute de legea menţionată.

În 4 august, Guvernul a adoptat o OUG prin care se majorează cu 10% salariul brut al poliţiştilor din MAI şi din structurile din subordine şi cu 15% salariile personalului civil din instituţiile publice de apărare, ordine publică şi securitate naţională, cu excepţia personalului civil din Ministerul Apărării Naţionale şi instituţiile aflate în subordinea sa, care au beneficiat deja de majorări.

La o zi după adoptarea acestui act normativ, sindicaliştii din penitenciare au anunţat că se consideră discriminaţi pentru că sunt singurii care nu beneficiază de creşterea salarială decisă de Guvern şi au acuzat lipsa de implicare a ministrului Justiţiei Tudorel Toader, căruia i-au cerut demisia.

Federaţia Naţionale a Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor preciza că „practic, agenţii şi ofiţerii de penitenciare rămân singura categorie profesională din acest sector de activitate care nu beneficiază de această majorare salarială, deşi în perioada de consultări iniţiatorii proiectului şi instituţiile avizatoare au fost insistent sesizaţi de către sindicatele din penitenciare referitor la această problemă”.

„Săptămâna aceasta proiectul ar trebui să intre în Guvern după cum ne-a informat ministrul Justiţiei”, precizează sindicaliştii.

Info

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA