Acasăoameni noiDIN CAUZA TEMPERATURILOR EXTREME - Atenţionare de călătorie pentru Serbia, Ungaria şi Italia

DIN CAUZA TEMPERATURILOR EXTREME – Atenţionare de călătorie pentru Serbia, Ungaria şi Italia

spot_img

DISTRIBUIȚI

 

DIN CAUZA TEMPERATURILOR EXTREME MAE avertizează cetăţenii români care doresc să călătorească în Serbia, Ungaria şi Italia de temperaturile „extreme” înregistrate în aceste ţări la începutul lunii august.

 

În privinţa Ungariei, Inspectoratul de Meteorologie local a emis o atenţionare de cod roşu de temperaturi extreme din dimineaţa zilei de 02 august 2017, pentru judeţele Bács-Kiskun, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok şi Békés. Pentru celelalte judeţe, mai puţin Nógrád şi Borsod-Abaúj-Zemplén, va fi în vigoare un cod portocaliu, scrie News.

În Italia, prognozele meteorologice indică o creştere semnificativă a temperaturilor, peste media caracteristică acestei perioade, îndeosebi în prima săptămână a lunii august 2017. Astfel, temperaturile vor depăşi 40 de grade în următoarele zile, în regiunile Lazio, Emilia Romagna, Sardinia, Basilicata şi Puglia.

Temperaturi foarte ridicate se vor înregistra, de asemenea, în Toscana, Umbria, Marche, Campania, Friuli Venezia Giulia şi Veneto. În aceste condiţii, regiunile din centrul şi sudul Italiei se confruntă cu un risc sporit de incendii de vegetaţie şi cu secetă.

MAE a emis o avertizare şi pentru Serbia, pentru perioada 1 – 4 august 2017, fiind emis cod roşu de căldură pentru regiunile: Backa, Banat, Srem, Belgrad, Şumandija, Pomoravlje, în zonele de Est, Sud-Est şi Vest ale Serbiei, precum şi un cod galben pentru zona de Sud-Vest a Serbiei, precum şi în Provincia Kosovo şi Metohija.

Sursa

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA