Acasăoameni noiDIICOT-Liderul mișcării extremiste "64 de comitate" a fost reținut

DIICOT-Liderul mișcării extremiste „64 de comitate” a fost reținut

DISTRIBUIȚI

Liderul grupării extremiste „64 de comitate” a fost reținut, miercuri dimineață, după ce a fost audiat toată noaptea trecută de procurorii DIICOT, transmite Digi24. Anchetatorii au făcut marți percheziții în Târgu Secuiesc acasă la Szocs Zoltan, președintele „Mișcării de Tineret 64 de Comitate” din Transilvania. Procurorii au ridicat mai multe cărți scrise de Wass Albert, declarat criminal de război și condamnat la moarte în 1946.

Szocs este urmărit penal după ce i-ar fi instigat pe membrii organizației să confecționeze dispozitive explozive, unul dintre acestea urmând să fie detonat în județul Covasna, de Ziua Națională a României.

Zoltan Szocs nu a putut fi audiat, până acum, pentru că plecase din țară încă din luna octombrie. Din străinătate ar fi încercat să ia legătura cu membrii organizației în momentul în care a aflat că atentatul a fost dejucat, pentru a le cere acestora să ascundă adevărul.

„Suspectul S. Z. a efectuat demersuri de contactare a membrilor familiei inculpatului Beke Istvan Attila și a celorlalți participanți la ședința din data de 10.10.2015 în vederea adoptării unei poziții publice unitare cu privire la evenimentele ce au precedat momentul arestării inculpatului Beke Istvan Attila”, arată un comunicat al DIICOT.

În acest caz, procurorii DIICOT l-au reținut, pe 1 decembrie, pe Beke Istvan Attila, membru marcant al extensiei în România a structurii naționalist-extremiste „Mișcarea de Tineret 64 de Comitate” din Ungaria. El ar fi intenționat să confecționeze un dispozitiv exploziv improvizat, pe care urmărea să îl detoneze în public, la Târgu Secuiesc, pe parcursul desfășurării manifestației prilejuite de sărbătorirea zilei de 1 Decembrie.

Anchetatorii au găsit la perchezițiile făcute în imobilul folosit de Beke Istvan Attila sute de materii explozive, dispozive electronice care permiteau acționarea de la distanță, două dispozitive militare de vedere pe timp de noapte, dar și un poligon de tragere, potrivit unor surse judiciare.

Sursa: stiripesurse.ro

ActualMM

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA