Acasăoameni noiDIICOT - 46 de tablouri furate din Spania, găsite la o grupare...

DIICOT – 46 de tablouri furate din Spania, găsite la o grupare de tip mafiot din Braşov

DISTRIBUIȚI

DIICOT Procurorii DIICOT și polițiștii antidrog au recuperat 46 de picturi sustrase cel mai probabil din Spania, patru bucăți de fildeș, precum și 1,5 kilograme de canabis de la membrii unei grupări de tip mafiot din Brașov.

Liderul acestei grupări, Alen Daniel Moisin, a fost prins la Madrid și va fi adus joi în România. Potrivit unui comunicat al DIICOT, în septembrie 2016, procurorii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un grup infracțional organizat coordonat de Alen Moisin obținea mari sume de bani din comercializarea de droguri și că deținea mai multe opere de artă, sustrase cel mai probabil de pe teritoriul Spaniei, conform România TV.

Alen Moisin este cunoscut ca unul dintre liderii mediului interlop brașovean și s-a remarcat de-a lungul timpului prin metodele deosebit de violente cu care a acționat în derularea unor activități infracționale (tulburarea liniștii publice, proxenetism, furt calificat, infracțiuni informatice, infracțiuni contra persoanelor, șantaj, cămătărie, trafic de droguri).

Din cercetări a rezultat că Moisin a constituit o structură piramidală de tip mafiot, care se ocupa cu aducerea în țară și comercializarea de droguri.

Pe palierul doi al acestei structuri, Alen Moisin l-a plasat pe finul și omul său de încredere, Valeriu Adrian Maftei, acesta fiind sprijinit activ de prietena sa, Diana Giosu.

S-a mai reținut că Valeriu Maftei a avut rolul de coordonator al vânzărilor de droguri procurate de Alen Moisin și de colector al sumelor de bani provenite din astfel de activități

De asemenea, Maftei s-a implicat personal în activități de vânzare a unor cantități însemnate de droguri și a deținut, în anumite locații, obiecte de artă, pentru care căuta cumpărători.

Pe palierul de execuție al grupării au fost recrutați Cătălin Florin Pavel, Alexandru Andrei Kiss, Răzvan Ionuț Pintiliasa, Alex Costică Ganea, zis „Alex țiganul” și Mihai Pavel, zis „Clei”.

Inculpații erau fidelizați liderilor rețelei fie prin diverse recompense financiare, fie prin „corecții” fizice sau psihice aplicate de către membrii ierarhic-superiori.

Pe 21 octombrie 2016, Alen Moisin i-a vândut lui Vasile Miron, cetățean moldovean, cantitatea de 3,56 grame canabis (mostră), cu prețul de 150 lei, cei doi înțelegându-se ca în cazul în care cumpărătorul va aprecia calitatea „mărfii” să tranzacționeze cantități de ordinul kilogramelor de canabis.

Ulterior, pe 8 noiembrie 2016, Alen Moisin i-a vândut lui Ion Dumitru (ofițer în cadrul unei unități militare de pe raza județului Brașov) 500 grame canabis, acesta din urmă angajându-se să plătească ulterior suma de 18.500 lei.

În data de 20 ianuarie 2017, polițiștii de la IPJ Brașov-Biroul de Supravegheri Judiciare au vizitat locuința unde Alen Moisin își executa măsura preventivă a arestului la domiciliu, situată în municipiul Brașov, ocazie cu care s-a stabilit că acesta nu se află la domiciliu.

În cursul aceleiași seri, pe raza municipiului Săcele a fost efectuat un control asupra unui autoturism aparținând tatălui inculpatului Valeriu Maftei, ocazie cu care a fost identificată o pungă conținând aproximativ 300 grame canabis.

Punga respectivă fusese preluată de Valeriu Maftei de la Alen Moisin cu câteva ore înainte. În data de 22 ianuarie 2017, inculpatul Mihai Ionuț Pavel a fost oprit în trafic imediat după ce a ridicat de la locuința lui Alen Moisin cantitatea aproximativă de 85 grame canabis.

Mai multe despre caz citiţi AICI

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA