Acasăoameni noiDIFERENȚĂ MINORĂ - Nivelul de programe software instalate, în România, fără licențe...

DIFERENȚĂ MINORĂ – Nivelul de programe software instalate, în România, fără licențe este de 60% în 2015, în scădere cu 2% față de 2013

spot_img

DISTRIBUIȚI

Nivelul de programe software instalate pe computere fără licențe corespunzătoare era, în România, de 60%, în 2015, indicând o scădere cu 2% comparativ cu 2013, conform studiului Seizing Opportunity Through License Compliance (Capitalizarea oportunităților prin licențiere corectă), remis miercuri AGERPRES.

Conform celui mai recent studiu global referitor la software al BSA, utilizatorii de calculatoare din România folosesc software nelicențiat la cote alarmante, în ciuda faptului ca a fost demonstrată o legatură strânsă între software-ul nelicențiat și atacurile informatice. Raportul relevă că 49% dintre directorii de Tehnologia Informației (CIOs) au indicat pericolele de securitate informatică cauzate de malware ca un risc major pus pe seama utilizării de software nelicențiat.

Conform raportului, 39% din programele instalate pe calculatoare la nivel mondial în 2015 nu sunt licențiate corespunzător, ceea ce reprezintă doar o scădere modestă față de cele 43% în 2013, astfel cum rezultă din precedentul studiu BSA. La nivel mondial, în domeniul bancar, de asigurări sau în domeniul bursier și al valorilor mobiliare rata unei astfel de utilizări neautorizate este de 25%.

În 2015, cele mai mari rate de instalare de software nelicențiat s-au înregistrat în Libia — 90%, Zimbabwe — 90%, Algeria—85%, Irak — 85%, Camerun — 82%, Coasta de Fildeș — 80%, Nigeria — 80%, Botswana — 79%.

Studiul Global BSA cu privire la Software, realizat în parteneriat cu IDC, estimează volumul și valoarea software-ului nelicențiat instalat pe PC-uri în 2015, în peste 110 economii naționale și regionale.

Mai multe citiți pe agerpres.ro

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA