Acasăoameni noiDEZVOLTARE - Cioloş vrea modelul polonez în România: Fără tunuri, cumetrii politice...

DEZVOLTARE – Cioloş vrea modelul polonez în România: Fără tunuri, cumetrii politice și speculații

spot_img

DISTRIBUIȚI

Premierul Dacian Cioloş a declarat sâmbătă că este nevoie ‘de o dinamică pe un nivel superior’ a capitalului românesc ‘construit pe onestitate şi predictibilitate’, nu pe ‘tunuri, cumetrii politice sau speculaţii’.

Şeful Executivului a promovat pe pagina sa de Facebook Pachetul Anti-sărăcie. El a anunţat că poate fi consultată pagina de Facebook dedicată acestui proiect, unde cei interesaţi pot afla ‘stadiul actualizat al măsurilor’.

„Polonezii au început mai devreme decât noi şi în mod mai organizat, cu o anumită continuitate indiferent de guvernare, în ultimii cca 10 ani. Tocmai în ideea stimulării şi a investiţiilor româneşti în afară, şi a promovării comerţului exterior, creăm o Agenţie pentru Investiţii şi Comerţ în cadrul Ministerului Economiei. Regândim totodată diplomaţia economică şi comercială în acest context. Dar mai e nevoie şi de o dinamică pe un nivel superior a capitalului românesc, cel construit pe onestitate, predictibilitate şi viziune de dezvoltare pe termen mediu şi lung (şi nu pe „tunuri”, cumetrii politice sau speculaţii)”, a răspuns Cioloş unui comentariu la postarea sa, în care era întrebat de ce nu avem fonduri de investiţii şi companii care să se extindă pe pieţele vecine, aşa cum au polonezii, informeazăAgerpres.

Cioloş a mai răspuns şi unui alt comentariu în care se menţiona că a da ajutoare sociale nu reprezintă o măsură anti-sărăcie.

„Aveţi dreptate, doar că sărăcia cronică trebuie tratată şi ea, altfel riscă să blocheze evoluţia socială. În acest context am gândit şi adoptat recent şi Legea Venitului Minim de Incluziune”, a răspuns Cioloş.

Pe pagina de Facebook dedicată Pachetului Anti-sărăcie se menţionează că mai multe propuneri vor fi puse în practică prin liniile de finanţare pe care Ministerul Fondurilor Europene le va lansa curând.

Sursa: stiripesurse.ro

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA