Acasă oameni noi DEZVĂLUIRI ȘOCANTE – Klaus Iohannis a fost urmărit penal pentru abuz în...

DEZVĂLUIRI ȘOCANTE – Klaus Iohannis a fost urmărit penal pentru abuz în serviciu

DISTRIBUIȚI

DEZVĂLUIRI ȘOCANTE  Jurnaliștii de la Lumea Justiție au publicat un document despre care susțin că demonstrează faptul că președintele Klaus Iohannis a avut dosare penale la DNA și la Parchetul Curții de Apel Alba Iulia.

Dezvăluirea vine în contextul în care șeful statului a declarat recent că nu va numi niciodată pentru funcția de premier un ”penal”. Ulterior, acesta a precizat, ca răspuns la acuzațiile unor lideri politici, că nu a fost niciodată urmărit penal și nu a avut dosare penale.

 

Astfel, sursa citată a publicat un document mai vechi, un act oficial al DNA, care a fost dezvăluit în premieră de jurnalistul Marius Albin Marinescu, directorul revistei Justițiarul din Sibiu. Este vorba despre o adresă pe care procurorii DNA Doru Țuluș și Claudia Roșu i-au trimis-o lui Albin Marinescu, în 12 mai 2010, și care confiră faptul că Iohannis a avut două dosare care au fost conexate.

Concret, în septembrie 2009, Klaus Iohannis, care avea calitatea de învinuit, a primit scoatere de sub urmărire penală pentru infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice în forma calificată și neînceperea urmăririi penale pentru infracțiunile de neglijență în serviciu și abuz în serviciu.

DEZVĂLUIRI ȘOCANTE

Totodată, procurorii anticorupție au dispus disjungerea cauzei și declinarea competenței în favoarea Parchetului Curții de Apel Alba Iulia în vederea continuării cercetărilor pentru infracțiunile de evaziune fiscală în forma omisiunii, în tot sau în parte, a evidențierii, în actele contabile ori în alte documente legale, a operațiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate și abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave.

Potrivit sursei citate, dosarul de la Parchetul Curtii de Apel Alba Iulia a fost la poi închis.

De asemenea, jurnaliștii de la Lumea Justiției arată că nu este posibil ca actualul șef al statului să nu fi știut că a avut dosar penal întrucât Codul de procedură penală prevede că o persoană este înștiințată de începerea urmăririi penale împotriva sa și de acordarea calității de învinuit (în prezent suspect), dar și de scoaterea de sub urmărire penală.

Sursă info.

Sursă foto.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA