spot_img
AcasăOPINIIDEZVĂLUIRI ÎN DIRECT - Mare spectacol pentru fraieri

DEZVĂLUIRI ÎN DIRECT – Mare spectacol pentru fraieri

spot_img

DISTRIBUIȚI

DEZVĂLUIRI ÎN DIRECT În plină poveste a dulceagului dialog cu Sebastian Ghiță, Victor Ponta a dat fuga la Știri pe surse (sărit mai nou în ceata adversarilor lui Dragnea) să facă alte câteva dezvăluiri. Cică s-a dus cu Liviu Dragnea la nu știu care vilă, pentru a le cere generalilor și Binomului să oprească un flagrant care îl privea pe fostul vicepremier al guvernului Ponta, actual președinte al PSD.

Toate declarațiile din ultima vreme date de Victor Ponta sunt răbufniri de mânie la adresa fostului său coleg și prieten. O ură oarbă îi domină pe cei doi. Iar Victor Ponta, ieșit din joc și rămas la marginea politicii, încearcă să se bage în seamă, agățându-se din când în când de fundul pantalonilor lui Liviu Dragnea.

Ne aflăm în faza unui defect de personalitate sau am fost atrași într-un spectacol ieftin de confruntare politică? Victor Ponta, nășit de George Maior, îl acuză pe Liviu Dragnea de colaborare cu serviciile, cărora le-a tăiat porcul. Iar Liviu Dragnea, omul de companie al cheilor din binom, îl dă în vileag pe Victor Ponta. După ce zice președintele PSD, fostul premier al României n-a făcut nici un pas fără să se consulte cu SRI. Poate unii își mai aduc aminte că Traian Băsescu, dirijorul și autorul acestui cuib de animale politice inconștiente, l-a dat în vileag pe Victor Ponta ca aparținând serviciilor secrete.

Ce-am înțeles din confruntarea celor doi? Acuzându-se, ei n-au făcut decât să ne confirme ceea ce bănuiam de mult. Ba aș zice că mulți dintre noi știam fără nici o umbră de îndoială. Că și Ponta și Dragnea și Sebastian Ghiță erau conectați în aproape egală măsură la serviciile secrete. Din tinerețe, din mediocritate, din dorința de putere, ei au ales calea unei relații apropiate cu acestea (ca să nu zic de cea a colaborării sau a înrolării).

Cum altfel a ajuns Victor Ponta să nu mai poată merge nici la toaletă fără Sebastian Ghiță, în ciuda faptului că era premierul României? Cum a ajuns Sebastian Ghiță în Comisia de control și supraveghere a SRI din partea partidului condus la acea vreme de Victor Ponta? Și cum conducerea acestei comisii, atât de importante și de râvnite de admiratorii SRI, a fost încredințată unor oameni împachetați și dirijați de SRI?Mă și amuză scandalul lor! Abia că ne confirmă că amândoi sunt goi pușcă, și n-ar fi existat în politică dacă n-ar fi fost născuți de efortul acestor Servicii.

Vă invit să încercați singuri o evaluare. Ce au spus Victor Ponta și Liviu Dragnea despre rolul jucat de Ghiță în SRI, în PSD și în Parlament? Absolut nimic! Ca și când ar fi fost pus acolo de pe vremea lui Adam și Eva!? Ce au declarat Klaus Iohannis, Hellvig și Coldea despre prezența continuă a lui Sebastian Ghiță în jurul vârfurilor din SRI, din Guvernul României și din Parlament? Absolut nimic, de parcă Sebastian Ghiță ar fi fost stâlpul de la ușile tuturor acestor instituții. Nu este și responsabilitatea lor? Totuși, acest individ, la 24 de ani avea deja un dosar penal pentru contrabandă cu produse petroliere! Și care, vorba ziariștilor, s-a plimbat vreo 15 ani prin tribunale și s-a închis, nu se știe cum. Nu aparținea el nici unui serviciu secret? Nu avea el nici o responsabilitate în SRI? Sau în alte servicii secrete? Rămân în continuare nespus de mirat că Ion Cristoiu a evitat să-l întrebe de această legătură, atât de nefirească și de inexplicabilă, și de rolul său în toate.

Pe mine mă miră și faptul că Ghiță a fugit din țară de frică și nu are de reproșat nimic SRI și DNA, cu excepția abuzurilor de la Ploiești, și că s-au întors împotriva sa. Până acum, Ghiță s-a dat de ceasul morții să ne convingă că Florian Coldea a fost la el acasă, l-a însoțit în Seychelles, în Italia, la Locanda dellAmoroso și la Euro Disney. (Nimeni n-a fost preocupat să-i descoasă pe turiștii SRI ce a căutat Vasile Dâncu în aceste călătorii!). Și că Laura Codruța Kovesi a fost și ea la el în cramă. Nimic mai mult. Nu fraude, nu abuzuri, nu bani negri, nu trântit de oameni politici, nu lucrat și preluat televiziuni, nu promovat primari în politică, nu controlat retrageri din ANRP.

Nu vede nimeni că mizele lui Ghiță sunt mici, de băiat drăguț și politicos? El nu reclamă nici poliția politică, nici controlul SRI asupra partidelor, Guvernului și Parlamentului, nici dezastrele guvernărilor, nici pozițiile excesive ale ambasadorului american! Nimic din cele mari și grele. Tot bâlciul său este pentru două-trei excursii și o petrecere în cramă. Îți și vine să zici hai sictir! cu asemenea dezvăluiri! Statul paralel se ceartă cu statul paralel.

Pe acest fond, Victor Ponta se înghesuie pe diverse canale să schimbe discuția și să își aducă o modestă contribuție la demolarea partenerului său, de aceeași factură cu el, la subordonarea politicii PSD față de mecanismele SRI.

Cornel Nistorescu

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA