Acasăoameni noiDESTINAȚIE TURISTICĂ - Castelul Bran scos la vânzare pentru suma de 66...

DESTINAȚIE TURISTICĂ – Castelul Bran scos la vânzare pentru suma de 66 de milioane de dolari

spot_img

DISTRIBUIȚI

Castelul Bran, cunoscut sub denumirea de castelul lui Dracula, a fost pus în vânzare pentru suma de 66 de milioane de dolari (circa 60 de milioane de euro), după cum titrează revista Fortune.Fortăreaţa, care are 57 de dormitoare, se află în Bran, în provincia istorică Transilvania, şi este una dintre principalele destinaţii turistice din ţară, atrăgând circa 560.000 de vizitatori pe an. Motivul pentru care atrage turiştii este presupusa lui legătură cu contele Dracula şi cu personajul istoric care a inspirat legenda, domnitorul Vlad Ţepeş.

Majoritatea specialiştilor susţin că Vlad Ţepeş nu a locuit niciodată în această fortăreaţă, aflată între fostele principate Valahia şi Transilvania, dar legenda şi oportunităţile de afaceri pot mai mult decât istoria ştiinţifică, iar întreaga faimă a locului se datorează condiţiei sale de castel al lui Dracula.

Lucrurile cunosc această faţetă datorită romanului scriitorului Bram Stoker, care a publicat, în 1897, la Londra, romanul „Dracula, vampirul din Carpati”.

Actualii proprietari sunt moştenitorii Reginei Maria a României din dinastia de Habsburg, care şi-au recuperat proprietatea în luna iunie 2009, după mai bine de 60 de ani de când au fost expropriaţi de Guvernul comunist.

Sursa: stiripesurse.ro

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA