Acasă oameni noi DESCINDERI - Percheziţii la Consiliul Judeţean

DESCINDERI – Percheziţii la Consiliul Judeţean

DISTRIBUIȚI

DESCINDERI. Perchezițiile DNA efectuate luni la Consiliul Județean Sibiu vizează achiziții directe de la societăți comerciale favorite ale fostului președinte Ioan Cindrea, au declarat, pentru AGERPRES, surse judiciare.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție — Structura Teritorială Alba efectuează luni percheziții la Consiliul Județean Sibiu, dar, conform surselor, și la directoarea serviciului administrativ Ana Kraus — biroul acesteia din CJ și la persoane fizice.

Potrivit surselor citate, Ioan Cindrea, când era președinte al CJ Sibiu, ar fi favorizat agenți economici, inclusiv firma ginerelui său, a fiicei sale în cadrul unor proceduri de achiziții publice organizate de instituție.

Ancheta DNA ar viza, menționează sursele, și alți funcționari, printre care și directoarea din Serviciul administrativ din cadrul CJ Sibiu cu ocazia derulării achizițiilor directe de la societăți comerciale.

Achizițiile urmărite de anchetatori ar fi cele derulate în perioadele 2011-2013, 2014-2015, având ca obiect cumpărarea de către CJ a unor servicii de monitorizare foto/video, de reparații și întreținere auto, precum și achiziții de materiale de întreținere/consumabile.

Sursele citate arată că procedurile au fost derulate cu menționarea de date nereale în documentele justificative ale tranzacțiilor comerciale, aspecte de natură a crea un avantaj patrimonial furnizorilor, corelativ cu crearea unui prejudiciu bugetului autorității contractante. Adaosul ar fi fost în unele cazuri și de 240,56%.

Președintele Consiliului Județean (CJ) Sibiu, Daniela Cîmpean, a confirmat pentru AGERPRES că au loc percheziții DNA la sediul instituției, fiind vizate contracte aprobate de fostul președinte Ioan Cindrea.

“Perchezițiile DNA sunt legate de aceleași chestiuni care au mai fost. Serviciul Achiziții, Economic și IT, din aceeași anchetă, se cer date suplimentare. Nu este vizată actuala conducere. E vorba de același dosar, aceleași cercetări, doar că solicită acte în plus”, a explicat Daniela Cîmpean.

Potrivit acesteia, “activitatea CJ Sibiu nu este afectată de ancheta DNA”.

Este pentru a doua oară în acest an când au loc percheziții DNA la CJ Sibiu. Prima dată, anchetatorii au cerut documente în luna aprilie. Atunci s-au verificat mai multe contracte aprobate de fostul președinte al CJ Sibiu Ioan Cindrea.

Sursa info

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA