Acasăoameni noiDECIZIE - Se redeschide dosarul Revoluției 

DECIZIE – Se redeschide dosarul Revoluției 

DISTRIBUIȚI

Instanța Supremă a admis redeschiderea dosarului Revoluției. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a confirmat decizia luată de șeful interimar al ICCJ, Bogdan Licu în urmă cu două luni. Astfel, procurorii militari vor fi nevoiți să reia cercetările în dosar.

Bogdan Licu, procurorul general interimar al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), a cerut redeschiderea urmării penale în Dosarul Revoluţiei.

El a spus că soluția de clasare a doasarelor a fost netemeinică și nelegală.

„Încadrarea juridică a faptelor a fost greşită, ceea ce a impiedicat aflarea adevărului şi a făptuitorilor, precum şi a făptuitorilor din spatele făptuitorilor”, a declarat procurorul general interimar.

„Nu a existat o preocupare reală pentru aflarea adevărului despre evenimentele din decembrie 1989. Nu au fost luaţi in considerare factorii externi care au conribuit la căderea regimurilor comuniste din Europa de Est. Procurorii nu au luat în considerare toate rapoartele şi mărturiile existente.

Nu au cerut raportul Comisiei senatoriale care a făcut mii de audieri şi a obţinut numeroase documente. Deşi SRI a întocmit un document referitor la evenimentele din decembrie 1989, acesta nu se regăseşte în dosar. Nu s-au efectuat activităţi necesare stabilirii condiţiilor în care s-a deschis focul în fiecare caz în parte. Rapoartele de evaluare sunt sumare”, a explicat Bogdan Licu.

libertatea.ro

foto arhivă

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA