Acasăoameni noiDECIZIE IMPORTANTĂ – Copii cu vârsta de până la 3 ani vor...

DECIZIE IMPORTANTĂ – Copii cu vârsta de până la 3 ani vor fi scoși de la întreținere

DISTRIBUIȚI

DECIZIE IMPORTANTĂ  Copiii minori cu vârsta de maximum 3 ani vor fi scutiți de la plata cheltuielilor cu întreținerea în cazul calculului facturilor de utilități ale unei asociații de proprietari. În plus, termenul de plată al acestor utilități ar putea fi majorat de la maximum 20 de zile la 30 de zile. Camera Deputaților este for decizional, astfel că proiectul merge la promulgare, la președintele Klaus Iohannis.

Proiectul pentru modificarea şi completarea Legii nr. 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari are ca obiect de reglementare exceptarea copiilor minori cu vârsta de până la 3 ani de la calculul cheltuielilor pe consumuri individuale şi de la calculul cheltuielilor pe beneficiari, aferente serviciilor individuale ale proprietarilor, dar gestionate financiar prin intermediul asociaţiei de proprietari.

„Asociaţiile de proprietari pot hotărî exceptarea de la plata cheltuielilor prevăzute la alin.(1) lit.b) pentru copiii cu vârsta de până la 3 ani. Termenul de plată a cotelor de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari, afişate pe lista lunară de plată, este de maximum 20 de zile calendaristice”, se arată în proiect.

Acesta a fost adoptat şi de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional

Guvernul a transmis Parlamentului că susține aceste modificări, cu condiția menținerii sistemului de penalizări de maximum 0,2% pentru fiecare zi de întârziere la plata facturii de întreținere.

Inițiativa legislativă dă dreptul asociațiilor să hotărască scutirea de la plata cheltuielilor de întreținere pentru copiii cu vârsta de până la 3 ani.

De asemenea, termenul de plată a cotelor de contribuție la cheltuielile asociației de prorietari este stabilit la maximum 30 de zile, față de limita în vigoare care este de 20 de zile.

Sursă info.

Sursă foto.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA