Acasăoameni noiDECIZIE - Cioloș: Pentru implementarea bugetului, Executivul are în vedere cinci priorități

DECIZIE – Cioloș: Pentru implementarea bugetului, Executivul are în vedere cinci priorități

DISTRIBUIȚI

Guvernul are în vedere, pentru implementarea bugetului de stat pe anul viitor, cinci elemente de bază – prioritizare, transparență, eficiență, prudență și predictibilitate, a declarat luni premierul Dacian Cioloș, la dezbaterile generale din plenul comun al Senatului și Camerei Deputaților.

„În ceea ce privește prioritizarea pe proiecte cu impact real, nu începem mai mult decât putem termina. (…) Dacă lansăm proiecte noi, la acele proiecte noi să avem certitudinea că putem să ne apropiem de finalizarea lor. (…) S-a avut în vedere evitarea risipirii resurselor într-o listă de interese, prin concentrare pe un număr limitat de proiecte prioritare, care să conducă la rezultate concrete”, a explicat Cioloș.

Potrivit acestuia, Executivul mai are drept obiectiv publicarea contractelor de achiziții publice pentru a nu mai exista suspiciuni cu privire la alocarea banilor publici. „O transparență din perspectiva cetățeanului pentru a ști pe ce se cheltuiesc banii, dar și din perspectiva gestiunii bugetului, pentru a vedea în ce mod sunt cheltuiți banii pe diferitele priorități”, a precizat Cioloș.

El a adăugat că eficiența în implementarea bugetului este o condiție-cheie pentru ca oamenii să înțeleagă de ce merită să fie colectate venituri la nivelul statului. „Eliminarea risipei în sectorul public este o prioritate-cheie a Guvernului și strâns legată de reforma administrației publice”, a arătat premierul.

În opinia sa, prudența este un alt factor crucial în gestiunea bugetului pe 2016. „Cu un deficit de 2,95% este clar că trebuie să fim extrem de prudenți, pentru a nu exista derapaje. Guvernul a creat un plafon de blocare a cheltuielilor publice cu bunurile și serviciile de 10%, circa 4 miliarde de lei, ca tampon pentru a evita derapajele în execuția bugetului. Guvernul mizează pe o rezervă de creștere de venituri și este firesc să survină efectelor din runda a doua a relaxării fiscale”, a spus Dacian Cioloș.

Agerpres

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA