Acasăoameni noiDECIZIA JUDECĂTORILOR – Fost șef din ANAF trimis în judecată pentru trafic...

DECIZIA JUDECĂTORILOR – Fost șef din ANAF trimis în judecată pentru trafic de influență, găsit nevinovat

spot_img

DISTRIBUIȚI

DECIZIA JUDECĂTORILOR  Un fost vicepreședinte al ANAF, Romeo Florin Nicolae, trimis în judecată de DNA în anul 2015 sub acuzația de trafic de influență a fost achitat, joi, magistrații Curții de Apel Ploiești pronunțând o decizie definitivă prin care inculpatul e declarat nevinovat.

Aceeași solușie fusese pronunțată și de instanța de fond, Tribunalul Prahova.

„Achită inculpatul intimat NICOLAE ROMEO FLORIN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă” este soluția dată de Curtea de Apel PLoiești, joi.

Inițial, Tribunalul Prahova îl achitase pe fostul șef din ANAF în baza unui articol din lege care spunea că fapta pentru care  a fost trimis în judecată nu a existat. Curtea de Apel Ploiești a stabilit însă că soluția de achitare a inculpatului a fost dată întrucât procurorii nu au depus la dosar probe care să ducă la o condamnare a șefului din ANAF.

Romeo Florin Nicolae a fost trimis în judecată la sfârşitul anului 2015, în legătură cu săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, faptă despre care acuzatorii săi spuneau că ar fost comisă în vara anului 2010, pe vremea când acesta avea funcția de consilier superior în cadrul ANAF – Direcţia Generală de Coordonare Inspecţie Fiscală. Ulterior, ROmeo Florin Nicolae a urcat în ierarhia din ANAF, devenind  al instituției ANAF şi director general al Direcţiei Generală Antifraudă Fiscală funcții pe care nu le mai deține în prezent.

„În calitate de consilier superior în cadrul ANAF – Direcţia Generală de Coordonare Inspecţie Fiscală, în cursul lunii iulie 2010, inculpatul Nicolae Romeo-Florin a pretins şi primit de la un denunţător, reprezentant al unei societăţi comerciale, echivalentul în lei al sumei de 5.000 euro, lăsând să se înţeleagă că are influenţă asupra factorilor de decizie din cadrul ANAF pentru soluţionarea favorabilă a unei contestaţii formulate de firma omului de afaceri împotriva unei decizii de impunere”, spuneau în rechizitoriu procurorii DNA.

Ei susțineau, în același document, că o decizie de impunere privind obligaţii fiscale suplimentare de plată la bugetul statului în valoare totală de 13.034.043 lei în sarcina unei firme a fost redusă, ca urmare presupusei intervenții a șefului din ANAF, la puțin peste un milion de lei, însă susținerile nu au fost ăînsoțite și d eprobe care să-i convingă pe judecători.

Sursă info.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.










TE-AR MAI PUTEA INTERESA