Acasăoameni noiCUM AR PUTEA FUNCŢIONA - Sistem de avertizare gândit de STS și...

CUM AR PUTEA FUNCŢIONA – Sistem de avertizare gândit de STS și ISU împreună cu operatorii de telefonie

DISTRIBUIȚI

CUM AR PUTEA FUNCŢIONA Sistemul de avertizare la calamități, gândit de către Guvern după vijelia care a devastat Timișoara la finele săptămânii trecute, ar putea funcționa foarte ușor prin SMS sau aplicații specializate, a declarat Varujan Pambuccian, membru al Comisiei pentru Tehnologia Informației din Camera Deputaților.

Guvernul a anunțat că Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), împreună cu operatorii de telefonie, vor implementa „Sistem Alert”, pentru alertarea populației cu ajutorul telefonului mobil.

În urma fenomenului meteo extrem de duminică după-amiaza opt oameni au decedat, iar alți 137 sunt răniți, scrie Libertatea.

”Așa ceva se poate face prin SMS sau aplicații specializate. O să avem o discuție și la Comisie pe tema asta.

Trebuie să existe avertizori, aceștia trebuie să transmită informațiile către un loc centralizat, iar de aici să ajungă la operatorii telecom.

Noi avem un sistem foarte bun, puține țări au astfel de sisteme de telefonie ca România.

Problema este ca avertizările să aibă sens, adică să nu înnebunești lumea degeaba. Și acestea trebuie date cu o folosință, nu cu o secundă înainte să te lovească trăsnetul. De asemenea, trebuie selectate înainte să fie date, să nu avertizăm la orice”, a declarat Pambuccian.

Principalii operatori de telefonie mobilă din România sunt Orange, Vodafone, Telekom și RCS & RDS.

Pambuccian a mai afirmat că nu ar trebui să existe costuri foarte mari pentru operarea unui astfel de sistem.

Info

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA