Acasăoameni noiCRONOLOGIE - Cele mai grave accidente rutiere din lume în anul 2016

CRONOLOGIE – Cele mai grave accidente rutiere din lume în anul 2016

DISTRIBUIȚI

Douăsprezece persoane, de origine portugheză, care se întorceau acasă pentru vacanța de sfârșit de săptămână ocazionată de Paștele catolic, au murit după ce un microbuz care venea din Elveția a intrat frontal într-un camion de mare tonaj în noaptea de 24 spre 25 martie 2016 în centrul Franței, au anunțat autoritățile locale, citate de AFP. Accidentul s-a produs în apropiere de orașul Moulins (Allier), pe un drum de provincie.

De la începutul anului 2016, în lume au avut loc mai multe astfel de evenimente rutiere tragice, soldate cu numeroase decese și persoane rănite.

20 martie 2016 — Un autocar cu studenți Erasmus de diverse naționalități s-a răsturnat și s-a ciocnit cu un alt vehicul pe o autostradă în nord-estul Spaniei. 13 persoane au murit și alte 43 de persoane au fost rănite, dintre care circa 30 au fost spitalizate. Șoferul autocarului a pierdut controlul volanului, după care autocarul s-a răsturnat și s-a ciocnit cu un autovehicul din sens opus. La bordul autocarului se aflau 56 de studenți Erasmus de 19 naționalități diferite, care se întorceau de la un festival organizat la Valencia. În accident a murit și o studentă româncă.

6 februarie 2016 — cel puțin 41 de persoane și-au pierdut viața și alte 26 au fost rănite când autobuzul în care se aflau s-a prăbușit de pe un pod în râul Purna, statul Gujarat, din vestul Indiei. A fost unul dintre cele mai grave accidente rutiere din istoria Indiei alături de cel din 8 septembrie 2007, când peste 80 de pelerini au decedat după ce camionul care îi transporta s-a prăbușit într-o prăpastie din Nagbavji.

31 ianuarie 2016 — un cetățean român a murit și alți doi au fost răniți într-un accident în lanț produs pe o autostradă din Slovenia, ce leagă capitala Ljubljana de coasta Adriaticii. Peste 70 de mașini au fost implicate în accidentul soldat cu cel puțin patru victime și zeci de răniți. Tot la această dată, două accidente rutiere grave au fost înregistrate în Egipt, ceața densă fiind cauza principală. Unul dintre ele care a provocat o ciocnire în lanț, în care au fost implicate peste zece vehicule, a provocat moartea a 16 persoane și rănirea altor 21. Al doilea s-a produs ca urmarea a unei coliziuni care a avut loc pe o șosea din apropiere de orașul Beni Suef, la circa 95 de kilometri sud de Cairo, dintre un camion, care transporta muncitori, și un tren. Dintre pasagerii camionului, șase și-au pierdut viața și trei au fost răniți.

17 ianuarie 2016 — cinci persoane au murit și zece au fost rănite în guvernoratul New Valley din Egipt.

15 ianuarie 2016 — 13 turiști au murit după ce un autobuz ce se îndrepta spre o stațiune de schi a ieșit de pe carosabil și s-a răsturnat pe un drum de munte în centrul Japoniei. Alți 20 de turiști au fost răniți și transportați în orașul Karuizawa, la 120 km nord-vest de Tokyo.

12 ianuarie 2016 — cinci persoane au murit și alte 65 au fost rănite, după ce două vehicule ce transportau muncitoare la o fabrică de confecții s-au ciocnit în provincia Kampong Speu din Cambodgia.

10 ianuarie 2016 — 20 de oameni și-au pierdut viața în estul Mexicului, după ce autobuzul care transporta o echipă de fotbaliști amatori și câțiva suporteri s-a prăbușit într-un râu din Veracruz.

Agerpres

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA