Acasăoameni noiCONVOCARE – Premierul îl cheamă pe ambasadorul Spaniei să discute despre cazurile...

CONVOCARE – Premierul îl cheamă pe ambasadorul Spaniei să discute despre cazurile de abuz asupra muncitorilor români

spot_img

DISTRIBUIȚI

CONVOCARE  Premierul l-a convocat luni pe ambasadorul Spaniei, Dl. Ramiro Fernández Bachiller, la Palatul Victoria. Potrivit unor surse oficiale, discuțiile vizează cazurile de abuz asupra muncitorilor români care lucrează în această țară, și care au apărut în presa iberică în ultimele zile. La întâlnire va participa și ministrul pentru românii de pretutindeni, Andreea Păstârnac, scrie Libertatea.

Potrivit surselor citate, premierul ia în calcul să stabilească puteri mai mari pentru Ministerul românilor de pretutindeni. De altfel, la întâlnirea cu ambasadorul Spaniei urmează să participe și ministrul pentru românii de pretutindeni, Andreea Păstârnac ”Românii nu sunt cetățeni de mâna a doua și niciun cetățean român nu va mai fi discriminat”, este mesajul cu care șeful Executivului va merge la întâlnirea cu ambasadorul Spaniei, au mai transmis sursele citate.

Zeci de români au fost salvați de Garda Civilă din Spania de pe o plantație de usturoi. Oamenii munceau zilnic în condiții inumane, fiind extrem de prost plătiți, dar și ținuți în corturi, fără să aibă asigurat nici măcar condiții minime de igienă, relatează presa spaniolă.

Situația a fost descoperită de ofițerii de la Garda Civilă, care a verificat mai multe ferme din provincia Cuenca, aflată în centrul Spaniei. Ofițerii au descoperit astfel aproape 60 de oameni care erau exploatați. În urma verificărilor, două persoane au fost arestate de autoritățile spaniole. Acestea riscă să petreacă până la șase ani în spatele gratiilor pentru faptele lor.

Reprezentanții diasporei i-au cerut premierului Mihai Tudose să intervină pentru protejarea românilor care muncesc în străinătate și sunt abuzați. Ramiro Fernández Bachiller a fost numit Ambasador al Spaniei în România pe data de 25 aprilie 2014.

Sursă

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA