AcasăsiugariuCONSFĂTUIRE - Profesorii de Religie din Maramureş s-au întrunit la Catedrala Episcopală...

CONSFĂTUIRE – Profesorii de Religie din Maramureş s-au întrunit la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare

spot_img

DISTRIBUIȚI

CONSFĂTUIRE În Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare, a avut loc, sâmbătă, 23 septembrie, consfătuirea anuală a profesorilor de religie din judeţul Maramureş.

La întrunirea din acest an au participat inspectorul şcolar general din cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale, conf. univ. dr. Vasile Timiş, consilierul eparhial al Sectorului Teologic Educaţional din cadrul Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, pr. Milan Bălan, şi inspectorul de relige din cadrul ISJ Maramureş, pr. prof. Florin Hoban.

La începutul consfătuirii, pr. insp. Florin Hoban a prezentat un scurt raport referitor la activitatea dascălilor de religie în anul şcolar trecut, subliniind rezultatele elevilor la olimpiadele şi concursurile şcolare, precum şi buna pregătire a profesorilor care au susţinut examene de titularizare, definitivat şi grade didactice.

Pe ordinea de zi au fost dezbătute şi analizate mai multe subiecte, printre care amintim: diagnoza procesului educaţional, pe disciplină, pentru anul şcolar 2016-2017 şi propuneri de activităţi de monitorizare şi consiliere, cu scopul îmbunătăţirii calităţii educaţiei, la nivel judeţean şi local; priorităţi ale educaţiei, în anul şcolar 2017-2018; cadrul normativ, privind organizarea procesului de învăţământ, în anul şcolar în curs; programe şi proiecte aflate în implementare la nivel naţional/regional/judeţean/local, care implică disciplina; diseminarea exemplelor de bună practică, ş.a.

În ultima parte a consfăturii, pr. cons. Milan Bălan a prezentat profesorilor de religie câteva obiective importante printre care amintim: înscrierea cadrelor didactice în Asociaţia „Maramureş pentru Viaţa şi Familie”, înfiinţarea unei asociaţii a dascălilor de religie, activităţi ale profesorilor de specialitate cu elevii, înscrierea copiilor şi elevilor la Corul de Copii şi Tineri „Gaudium” al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului etc.

Info şi foto

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA