AcasăsiugariuCONFERINŢĂ CATOLICĂ - Episcopii catolici îl invită pe Papa Francisc în România

CONFERINŢĂ CATOLICĂ – Episcopii catolici îl invită pe Papa Francisc în România

spot_img

DISTRIBUIȚI

CONFERINŢĂ CATOLICĂ În perioada 26-28 septembrie, la Oradea, episcopii romano şi greco-catolici din România s-au reunit în sesiune plenară de toamnă a Conferinței Episcopilor catolici din România (CER).

CONFERINŢĂ CATOLICĂ La deschiderea lucrărilor a participat și Excelența Sa Mons. Miguel Maury Buendía, Nunţiu Apostolic în România. Acesta a transmis mulțumirile pentru colecta făcută, la inițiativa Sfântului Părinte Papa Francisc, pentru Ucraina.

Exprimând dorința legitimă a creștinilor catolici din România, și nu numai a lor, episcopii catolici din țara noastră au decis să îl invite pe Papa Francisc să viziteze România.

În plenul lucrărilor, episcopii au discutat și despre Olimpiada naţională de religie catolică ce se va ține la Timișoara în 2017.

S-a subliniat și necesitatea unei coordonări naţionale a educației catolice. Au abordat aspecte canonice, ecumenice, economice etc. De asemenea, au dat o declarație cu privire la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Ei îi îndeamnă pe credincioşii catolici şi pe toţi oamenii de bună credinţă să participe la vot. Deoarece „cetățenii catolici au datoria morală de a-și exercita cu responsabilitate drepturile cetățenești și de a participa la viața politică”.

cer_092016_2-1024x683

Episcopii au vizitat centrul diecezan Caritas şi Căminul de bătrâni „Sfânta Elisabeta”.

Aici s-au întâlnit cu persoanele vârstnice din cămin şi cu angajații și s-au rugat la mormântul răposatului episcop Tempfli József.

Episcopii au vizitat Cetatea Oradiei și s-au rugat pe pragul primei catedrale catolice ridicate de Sfântul Ladislau acum aproape o mie de ani.

Apoi au celebrat Sfânta Liturghie în biserica din cetate. În ultima zi au celebrat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în rit greco-catolic în biserica seminarului din Oradea.

Următoarea sesiune ordinară a Conferinţei Episcopilor catolici din România să se desfăşoare la Cluj-Napoca, la sediul Episcopiei Greco-Catolice Cluj-Gherla, în perioada 3-5 mai 2017.

Conferința Episcopilor din România îi reunește pe toți episcopii romano-catolici și greco-catolici din țara noastră.

sursa info

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA