Acasăoameni noiCONFERENȚIAR ÎNREGISTRAT – A cerut favoruri sexuale pentru note de promovare, la...

CONFERENȚIAR ÎNREGISTRAT – A cerut favoruri sexuale pentru note de promovare, la o universitate din România

spot_img

DISTRIBUIȚI

CONFERENȚIAR  Scandal sexual în mediul academic din Iași. Conferenţiarul universitar dr. Constantin Petrovici, de la Facultatea de Psihologie din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” este acuzat de procurorii ieşeni că ar fi cerut unei studente din anul III să facă sex cu el pentru a o ajuta la examene.

CONFERENȚIAR  Profesorul, care a fost deja suspendat din funcţie şi a fost pus sub acuzare de anchetatori, fiind cercetat sub control judiciar, este considerat unul dintre cei mai buni formatori de profesori din zona Moldovei.
Acesta a fost înregistrat de studenta sa, de la specializarea Ştiinţe ale Educaţiei, în timp ce ar fi solicitat favorurile sexuale.

Universitarul Constantin Petrovici, în vârstă de 62 de ani este cercetat în prezent sub control judiciar, el fiind acuzat de infracţiunea de „folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual”, infracţiune pentru care Codul Penal prevede o pedeapsă de până la trei ani de închisoare.

„Putem confirma doar că s-a dispus măsura controlului judiciar în acest dosar, cercetarea fiind însă nepublică la acest moment. Din acest considerent, nu vă pot furniza alte informaţii despre conţinutul dosarului”, ne-a precizat în cursul zilei de ieri procurorul Alexandru Pecincu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunal.

După ce a fost pus sub control judiciar, lui Constantin Petrovici i s-a interzis să îşi mai exercite funcţia de cadru didactic. El a contestat în instanţă decizia procurorilor de a-l plasa sub control judiciar însă, pe 1 iulie, Tribunalul a respins plângerea universitarului.

Sursele juridice au mai precizat că procurorii au la dosarul universitarului, pe lângă declaraţia sudentei A.B., şi mai multe interceptări telefonice şi ambientale dintre tânără şi Constantin Petrovici, din care ar reieşi că acesta i-ar fi cerut studentei sale să facă sex cu el.

Reprezentanții facultății spun că nu au nici un punct de vedere până la finalul anchetei.

 

 

Sursă

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA