AcasăsiugariuCONCURS - Unsprezece câștigători la olimpiada de religie greco-catolică în Maramureș și...

CONCURS – Unsprezece câștigători la olimpiada de religie greco-catolică în Maramureș și Satu Mare

DISTRIBUIȚI

Sâmbătă 5 martie 2016, Colegiul Naţional „Vasile Lucaciu” din Baia Mare şi Școala Gimnazială „Mircea Eliade” din Satu Mare au găzduit Olimpiada de religie greco-catolică, faza județeană.

Evenimentul a fost organizat de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare în colaborare cu Episcopia Română Unită cu Roma Greco-Catolică de Maramureș.

Au participat un număr de 60 de elevi la Baia Mare și 70 elevi la Satu Mare, din clasele V-XII.
Concursul elevilor din județul Maramureș a început la ora 10:15. Subiectele extrase au fost structurate în trei puncte, atât pentru ciclul gimnazial cât și pentru cel liceal:
1.Elevilor li s-a cerut să explice câțiva termeni teologici (5-7 termeni)
2.Plecând de la un text, elevii trebuiau să răspundă la unele întrebări
3.Realizarea unui eseu pe o anumită temă dată.
La Baia Mare, după susținerea probei, tinerii participanți împreună cu profesorii au luat prânzul la un restaurant din oraș. După pauză, s-au îndreptat cu toții spre biserica „Sfânta Maria” pentru a trece prin Poarta Milostivirii deschisă la această biserică cu ocazia Anului Jubiliar al Milostivirii decretat de către Sf. Părinte Papa Francisc pentru perioada decembrie 2015 – noiembrie 2016. Pr. Angel Zareczki (Vicar episcopal cu laicii) le-a ținut participanților o scurtă meditație despre semnificația acestui An Sfânt.

Începând cu orele 15:15 s-a desfășurat festivitatea de premiere, în cadrul căreia PS Vasile Bizău a înmânat diplomele câștigătorilor. Preasfinția sa i-a felicitat pe toți elevii prezenți la concurs, subliniind faptul că studiul religiei îl conduce pe om la înțelepciune.
Următorii elevi s-au calificat pentru etapa natională:
Tomoiaga Paul Gabriel: clasa a VII-a
Codrea Rafael Vasile Darian: clasa a VIII-a
Balog Francesca Manuela: clasa a IX-a
Pop Miriam: clasa a X-a
Moraru Emanuel: clasa a XI-a

La Satu Mare, subiectele au fost elaborate conform programei școlare de o comisie formată din profesorii care predau religie. Dupa încheierea probei scrise, cu toții s-au bucurat de un moment de socializare și schimb de idei, întrucât s-a luat prânzul împreună.
La sfârșit[], domnul Adrian Roman (Inspector școlar eparhial pentru judetul Satu Mare) a ținut să mulțumească tuturor colaboratorilor care au contribuit la buna desfășurare a evenimentului, cât și doamnei Salagean Mariana – director al Școlii Gimnaziale „Mircea Eliade”, care a gazduit cu multă bunăvoință olimpiada de religie. Premierea elevilor se va realiza în luna mai.

La etapa națională s-au calificat urmatorii elevi:
Iancu Dariana -clasa a VII-a
Ilcu Emanuel-clasa a VIII-a
Matei Eliot- clasa a IX-a
Giurgiu Cristina-clasa a X-a
Stefut Alin- clasa a XI-a
Huzau Inocentiu- clasa a XII-a

Etapa națională a olimpiadei de religie greco-catolică și romano-catolică va avea loc în 19-22 aprilie la Sighetu Marmației.

Le urăm mult succes tuturor elevilor care vor reprezenta mai departe Eparhia noastră!

Biroul eparhial de presă

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA