Acasăoameni noiCICLON MEDITERANEAN ÎN ROMÂNIA - Meteorologii anunţă o schimbare dramatică a vremii...

CICLON MEDITERANEAN ÎN ROMÂNIA – Meteorologii anunţă o schimbare dramatică a vremii în următoarele zile

DISTRIBUIȚI

CICLON MEDITERANEAN ÎN ROMÂNIA Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă că vremea va deveni din ce în ce mai rece până pe 10 decembrie.

 

Ciclonul mediteranean care va activa în zonă va determina fenomene severe, în special la munte, iar în celalalte regiuni ploile şi lapoviţa îşi vor face simţită prezenţa.

În minivacanţa de 1 decembrie, specialiştii anunţă temperaturi scăzute şi un nou val de ploi şi ninsori, conform Observator.

Cerul va fi temporar noros. Vor fi precipitaţii slabe, predominant sub formă de ploaie, ziua izolat în Moldova, iar noaptea în Banat şi local în Crişana, Oltenia şi sud-vestul Transilvaniei.

În Carpaţii Occidentali şi în jumătatea de vest a Carpaţilor Meridionali, pe parcursul nopţii, vor fi precipitaţii mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare

Joi

Aria precipitaţiilor va cuprinde treptat cea mai mare parte a ţãrii.

În zona montană precipitaţiile vor fi mixte şi izolat vor fi condiţii de polei. În zonele mai joase de relief va ploua.

În sud-vestul ţării, în Subcarpaţii Getici şi la munte, cantităţile de apã vor depăşi 15-20 l/mp.

Vântul va sufla slab şi moderat, local cu intensificări pe parcursul zilei şi la începutul nopţii, mai ales la munte, unde la altitudini mari va sufla tare.

Valorile termice vor marca o creştere uşoară, mai ales pe parcursul nopţii.

Temperaturile maxime se vor încadra între 2 grade în estul Transilvaniei şi 15 grade pe litoral. Cele minime vor fi cuprinse, în general între 2 şi 10 grade.

Dimineaţa, în zonele joase, pe arii restrânse va fi ceaţă.

Vineri

Vremea se va menţine în general închisă. Se vor semnala precipitaţii în sudul, centrul şi estul ţãrii şi local. Mai ales în partea a doua a intervalului, în rest.

La munte vor fi precipitaţii mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare, predominant ploi în regiunile vestice, nordice şi centrale şi doar ploaie în rest. Cantităţile de apă pot fi izolat mai însemnate.

Vântul slab şi moderat, se va intensifica treptat în sud-estul şi sudul teritoriului, precum şi în zona montană înaltă.

Valorile termice se vor situa în jurul celor caracteristice perioadei. Vor fi maxime între 3 şi 13 grade, uşor mai ridicate în Dobrogea, iar minime, în general, între 0 şi 10 grade.

Dimineaţa şi noaptea pe arii restrânse va fi ceaţă.

Sursa info

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA