Acasă oameni noi CEA MAI RECE NOAPTE DIN IARNA ACEASTA - Minus 53 de grade...

CEA MAI RECE NOAPTE DIN IARNA ACEASTA – Minus 53 de grade Celsius, temperatura resimțită în Munții Țarcu

DISTRIBUIȚI

CEA MAI RECE NOAPTE A fost una dintre cele mai geroase nopți din această iarnă, iar cât de frig a fost o știu cel mai bine cei din zona Munților Țarcu, unde au fost resimțite minus 53 de grade Celsius.

CEA MAI RECE NOAPTE La Vârfu Omu au fost înregistrate minus 23 de grade, însă, din cauza vântului, temperatura resimțită a fost de minus 53 de grade Celsius.

Mai mult, la Întorsura Buzăului au fost minus 31 de grade Celsius, în timp ce la Miercurea Ciuc și la Brașov au fost minus 27 de grade. În schimb, în Capitală, oamenii au dârdăit de frig la minus 21 de grade Celsius.

E cod portocaliu de ger în aproape toată țara, iar avertizarea este valabilă și marți. Meteorologii spun că, după ce scăpăm de frig, vom avea parte de ninsori abundente în sudul și estul țării.

În București, 400 de militari și deținuți vor scoate orașul de sub nămeți. Ei vor face ceea ce firmele de salubritate n-au reușit până acum, adică să curețe de zăpadă străzile secundare și trotuarele instituțiilor publice, informează Digi24.ro.

Totodată, aproape 100 de jandarmi au fost mobilizați pentru deszăpezire la șase spitale din Capitală. Aceștia au spart gheața formată pe scări, au îndepărtat omătul din zona de acces a ambulanțelor, dar și din dreptul ușilor.

Primarul Capitalei susține că a apelat la miliari pentru că firmele de salubritate nu și-au făcut treaba în totalitate.

După cât de frig a fost, vin ninsorile puternice

Alături de câteva sute de deținuți, vor da la lopată sportivii clubului CSM București. Prima ninsoare serioasă din această iarnă a dat orașul peste cap de aproape patru zile și așa se face că doar 40 la sută dintre străzile lăturalnice din București au fost curățate de nămeți.

Spre exemplu, în Sectorul 5 al Capitalei mai puţin de jumătate din străzile secundare au fost curăţate, iar pe cealaltă jumătate oamenii din zonă spun că abia dacă a trecut o lamă în ultimele două zile.

Deținuții se vor ocupa de curățarea trotuarelor din fața instituțiilor publice. Cele din fața blocurilor, magazinelor și firmelor trebuie deszăpezite de proprietari. Primăria i-a somat deja că vor fi aplicate amenzi de până la 500 de lei.

În plus, edilul Capitalei a avertizat firmele de salubritate că vor pierde contractele de deszăpezire, în cazul în care nu le respectă.

sursa

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA