Acasăoameni noiÎN CAZUL MEDICULUI LUCAN - Artistul Victor Socaciu audiat la DIICOT. A...

ÎN CAZUL MEDICULUI LUCAN – Artistul Victor Socaciu audiat la DIICOT. A beneficiat de dublu transplant de rinichi

DISTRIBUIȚI

Victor Socaciu a fost audiat la DIICOT, luni dimineață, în dosarul medicului Lucan, acuzat de delapidare şi suspectat că s-a îmbogăţit folosind banii şi aparatura Institutului de la Cluj.Artisul a fost chemat pentru a fi audiat în calitate de martor. El a ajuns la sediul DIICOT după ora 7:30, conform Digi 24.

Din cauza diabetului, Victor Socaciu ajungea în 2009 să facă dializă. Medicul Mircea Penescu, pe atunci director la Spitalul de Nefrologie Carol Davilla din București, i-a spus că unica șansă pentru a scăpa de dializă este un transplant. Astfel, artistul a luat legătura cu medicul Mihai Lucan, care l-a înscris pe lista de transplant.

O lună mai târziu, Socaciu a fost informat telefonic de faptul că s-au găsit rinichi compatibili. Persoana de la care poveneau rinichii, o fetiță de 10 ani, intrată în moarte cerebrală. Din cauza diferenței mari de greutate între fetiță și Victor Socaciu, a fost nevoie să fie transplantați ambii rinichi.

Victor Socaciu, care anul acesta a renunțat la funcția de consul general la Montreal, a reacționat după afirmaţiile fostului ministrul al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, care a spus, marţi, într-o postare pe Facebook, că mai multe persoane influente ar fi beneficiat de serviciile preferenţiale ale medicului Mihai Lucan, nominalizându-l şi pe artist.

„Am făcut o analiză la domnul profesor Lucan şi după câteva luni am fost chemat pentru că se ivise ocazia transplantului şi s-a constatat că era o foarte bună compatibilitate. Ca atare, am fost operat. Asta e tot. Nu e vorba de niciun tratament preferenţial. Domnul ex-ministru ar trebui să aibă şi probe, pentru că aşa este deontologic. Dar văd că în România nu mai este nevoie de probe. Se pare că unii oameni vor să iasă în spaţiul public agăţându-se de nume mai cunoscute”, a declarat Victor Socaciu pentru Mediafax.

Destinul tragic al celor doi copii la care ar fi trebuit să ajungă rinichii primiți de Victor Socaciu

Rinichii primiți de Victor Socaciu ar fi trebuit să ajungă, însă, la doi copii, Gabriela şi Viorel, de 17, respectiv 16 ani, care aveau probleme de sănătate încă de când erau mici, scrie Adevărul. Destinul a fost crunt cu cei doi. Gabriela şi Viorel, au murit într-un tragic accident rutier, petrecut în luna iunie a anului 2014.

Cei doi se întorceau spre casă, din Cluj-Napoca, unde fuseseră la dializă. Ambulanţa în care se aflau cei doi a fost lovită frontal de un TIR, în apropierea oraşului Beclean. În urma impactului, cei doi copii au decedat, alături de șoferul ambulanței.

Sursa info și continuarea pe Libertatea.

Sursa foto. 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA