spot_img
Acasăoameni noiCĂUTAT DE INTERPOL - Terorist descoperit de polițiștii de frontieră la Calafat

CĂUTAT DE INTERPOL – Terorist descoperit de polițiștii de frontieră la Calafat

DISTRIBUIȚI

CĂUTAT DE INTERPOL Poliţiştii de frontieră doljeni au depistat şi predat autorităţilor competente un suedez, originar din Uzbekistan, căutat de Interpol pentru crimă organizată și terorism.

CĂUTAT DE INTERPOL  Aseară, la ora 22.40, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-a prezentat pe sensul de intrare în țară un cetăţean suedez, originar din Uzbekistan, în vârstă de 37 ani, la volanul unui autoturism marca Skoda.

„Cu ocazia controlului specific, poliţiştii de frontieră au constatat că bărbatul este urmărit internaţional, pe numele lui fiind emisă o alertă, de către Interpol, pentru săvârşirea infracţiunilor de crimă organizată și terorism”, se arată într-un comunicat al Poliţiei de frontieră.

Bărbatul a fost predat unei echipe de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Craiova în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Recent, SRI anunța că România a devenit o țintă legitimă și un teritoriu ce trebuie recucerit și inclus în ”califat”, motiv pentru care au fost actualizate măsurile de siguranță la nivel național.

Experienţele recente cu care s-a confruntat Europa şi modul de operare al teroriștilor arată, spun ofițerii SRI, că aceștia își aleg ținte dintre cele mai diverse, de la atacuri în spațiul public până la obiective militare, guvernamentale, bine păzite şi monitorizate informativ.

i
Potrivit datelor furnizate de SRI, numai anul trecut au fost declarate ca persoane indezirabile pentru România 10 cetăţeni străini, implicaţi în activităţi conexe terorismului.

În acelaşi an, pe baza datelor şi informaţiilor obţinute de SRI, procurorii DIICOT au dispus într-un dosar de urmărire penală, reţinerea pentru 24 de ore şi ulterior supravegherea sub control judiciar, a unui cetăţean român minor, radicalizat, implicat în promovarea activă în mediul virtual a unor mesaje radicale şi pro Daesh.

citeşte şi DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE – Foști directori Petromservice, trimiși în judecată

În ultimii cinci ani au fost expulzate 64 de persoane despre care se bănuia că atentează la securitatea națională.

sursa

 

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA