Acasăoameni noiCARITAS UNGURESC - Percheziții la firme specializate în acordarea de împrumuturi, bănuite...

CARITAS UNGURESC – Percheziții la firme specializate în acordarea de împrumuturi, bănuite de înșelăciune

spot_img

DISTRIBUIȚI

Polițiștii efectuează luni opt percheziții la sediile unor societăți comerciale și la locuințele unor persoane bănuite de înșelăciune și desfășurarea unor activități de creditare specifice instituțiilor financiare fără respectarea prevederilor legale în domeniu.
„La data de 16 noiembrie, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice a Poliției Române, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, efectuează opt percheziții domiciliare și la sediile unor societăți comerciale situate în municipiile București, Cluj și Miercurea Ciuc”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) remis AGERPRES.

Din cercetări a reieșit că, din luna iunie și până în prezent, ar fi fost induse în eroare peste 350 de persoane din județul Prahova și din județele limitrofe, prin metoda cunoscută sub denumirea de „caritas unguresc”.

„Astfel, cei în cauză, prin folosirea unei societăți comerciale înființate în acest scop, prin intermediul căreia încheiau cu victimele așa-zise contracte de asociere în participațiune, s-ar fi angajat față de acestea să le acorde împrumuturi financiare în schimbul achitării unor rate lunare, fără însă ca această activitate de creditare deghizată să fi fost autorizată de Banca Națională a României”, se arată în comunicat.

În numeroase cazuri, deși victimele ar fi achitat mai multe rate lunare în avans, conform contractelor încheiate cu societatea comercială controlată de către cei cinci bănuiți, aceștia nu ar fi remis sumele de bani promise ca împrumut.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională, estimat până în prezent, este de peste 350.000 de lei.

„În cursul zilei de luni, vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, cinci persoane bănuite de implicare în activitatea infracțională, iar alte 50 vor fi audiate pentru stabilirea situației de fapt”, precizează IGPR.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, camătă, delapidare și desfășurarea, fără drept, de activități specifice instituțiilor de credit.

Activitățile se desfășoară cu sprijinul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și al inspectoratelor de poliție județene Cluj și Harghita.

Agerpres

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA