Acasăoameni noiRECOMANDĂRI - Cele mai potrivite domenii în care pot investi antreprenorii din...

RECOMANDĂRI – Cele mai potrivite domenii în care pot investi antreprenorii din România

spot_img

DISTRIBUIȚI

Domeniul agricol, producţia, comerţul online şi dezvoltarea de software sunt considerate cele mai bune variante de investiţii pentru antreprenorii români, arată o analiză Wise Finance Solutions (WFS).

Analiza WFS a vizat piaţa de investiţii şi afaceri locale pentru a identifica cele mai potrivite domenii în care antreprenorii români să investească în 2016.

„Investiţiile în domeniul agricol, cum ar fi pomii fructiferi sau produsele bio, pot fi competitive cu cele din comerţ sau producţie. Pe de altă parte, investiţiile în domeniul producţiei, în special în sectoare precum automotiv, comerţ online sau dezvoltare software sunt variante viabile pentru 2016”, se arată într-un comunicat WFS.

Analiza Wise Finance Solutions arată că o modalitate alternativă pentru a intra în piaţă, demnă de luat în calcul pentru antreprenorii români, ar putea fi achiziţionarea unei francize naţionale sau internaţionale.

„Cred cu tărie că nu există un singur răspuns universal valabil pentru toţi potenţialii antreprenori, iar în afacerile în care m-am implicat până acum n-am fost şi nu voi fi adeptul unui «reţetar» pe tema profitabilităţii domeniilor de investiţie. Un factor esenţial pentru relansarea economică este valorificarea celor mai bune avantaje de care dispune România. Aici aş include specializările de vârf din producţie, cercetare şi inovare, dar şi resursele locale de calificare şi initiaţive antreprenoriale“, a declarat Bogdan Hossu, fondator WFS.

Analiza WFS a urmărit şi domeniile în care se pot atrage cu uşurinţă ajutoare de stat sau fonduri europene. Analiştii recomandă ca domeniul în care antreprenorul vrea să atragă trebuie să-i fie conoscut pentru a putea să dezvolte proiectul de finanţare pe care îl solicită.

„În conformitate cu Strategia Naţională pentru Competitivitate 2015-2020, pot fi identificate cele 10 sectoare economice cu potenţial competitiv, prioritizate de către Guvern în următoarea perioadă, iar acestea vizează: turismul şi ecoturismul, textile şi pielărie, lemn şi mobilă, industrii creative, industria auto şi componente pentru automobile, tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, procesarea alimentelor şi băuturilor, sănătate şi produse farmaceutice, energie şi management de mediu, bioeconomie (agricultură, silvicultură, pescuit, acvacultură), biofarmaceutică şi biotehnologii”, se mai arată în comunicatul WFS.

Wise Finance Solutions (WFS) este o firmă de consultanţă, expertă în accesarea fondurilor europene, în obţinerea finanţării prin programele naţionale şi în medierea relaţiei dintre potenţialii beneficiari şi instituţiile care coordonează implementarea şi gestionarea asistenţei financiare comunitare.
sursă știre adevarul.ro

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA