spot_img
AcasăsiugariuCANONIZARE - Maica Tereza va fi proclamată sfântă

CANONIZARE – Maica Tereza va fi proclamată sfântă

DISTRIBUIȚI

Maica Tereza va fi proclamată sfântă pe 4 septembrie, a anunțat Papa Francisc. Suvernul Pontif a stabilit data astăzi, anunțul fiind însă unul așteptat.

Maica Tereza, celebră pentru devotamentul său față de bolnavi, urmează să fie canonizată la 4 septembrie, în cadrul unei ceremonii care va avea loc la Vatican.

Sanctificarea ei era însă așteptată, având în vedere că Papa Francisc a recunoscut, în luna decembrie, un al doilea miracol atribuit călugăriței de orgine albaneză. Mai exact, Biserica Catolică a aprobat în unanimitate „vindecarea extraordinară” a unui bărbat din Brazilia, în 2008, aflat în fază terminală în urma unor grave probleme cerebrale, după ce acesta s-a întâlnit cu viitoarea sfântă.

Acesta era ultimul pas pe care Biserica Catolica îl mai avea de făcut pentru ca Maica Tereza să treacă în rândul sfinților. Primul pas a fost făcut în urmă cu 13 ani, când Papa Ioan Paul al II-lea a aprobat beatificarea ei.

Maica Tereza a devenit cunoscută pentru ajutorarea sărmanilor. Ea a fondat congregațiile „Misionarele Carității” și „Misionarii Carității”, iar binefacerile i-au adus premiul Nobel pentru Pace, în 1979. După o viață dedicată celor săraci, Maica Tereza a murit la Calcultta, în India, la vârsta de 87 de ani.

libertatea.ro

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA