Acasăoameni noiCĂMARA DIN GEAMANTAN - O familie de români oprită la aeroport fiindcă...

CĂMARA DIN GEAMANTAN – O familie de români oprită la aeroport fiindcă aveau tot porcul în bagaje

spot_img

DISTRIBUIȚI

CĂMARA DIN GEAMANTAN Cu bucate tradiţionale în geamantan, romanii iau zilele acestea cu asalt aeroporturile din întreaga ţară, în speranţa că ai lor, care trăiesc de ani buni peste hotare, vor avea gustul de acasă, pe masa de Crăciun.

Din bagaje nu lipsesc cârnaţii, zacusca sau slăninuţa. Atenţie însă, dacă în România preparatele trec uşor de controlul vamal, în ţări precum Emiratele Arabe sau Turcia sunt complet interzise, pentru că sunt din carne de porc.

O familie din Cluj a plecat cu porcul în geamantan, la propriu. Oamenii vor să ajungă în Spania la cei doi copii care lucrează acolo.

Nu mică le-a fost mirarea angajaţilor aeroportului să constate că valizele lor erau pline ochi – cu şuncă, caltaboşi şi cârnaţi.

Două bagaje de aproape 70 de kilograme, peste limita admisă. Aşa că mai multe şiruri de cârnaţi au rămas în România.

“Pune înapoi un pic, un cârnat. E bine acum. Cârnaţi, slănină, caltaboşi, jumări, untură. Am tăiat porcul, am acolo doi copii şi trei nepoţi. Stau vara la ţară la 76 de ani muncesc să pot să le dau şi lor. Astea toate îs eco”, spun oamenii.

Aceste imagini au devenit o obişnuinţă în această perioadă. La cele mai multe companii aeriene bagajele de mâna nu trebuie să depăşească greutatea de 10 kilograme.

Aici puteţi pune hainele, maxim 100 de ml de lichide şi alte produse solide cum ar fi în această perioadă cârnaţii.

De preferat ar fi ca preparatele tradiţionale să fie puse în bagajul de cală şi tot acolo veţi pune şi băuturile spirtoase.

Maimulte citiţi pe Ştirile Protv

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA