Acasă siugariu CALENDAR RELIGIOS - 9 decembrie

CALENDAR RELIGIOS – 9 decembrie

DISTRIBUIȚI

CALENDAR RELIGIOS Ortodox – Zămislirea Sfintei Fecioare Maria de către Sf. Ana; Sf. Prorociță Ana, mama Prorocului Samuel

Greco-catolic – Conceperea Preasfintei Fecioare Maria de către Sf. Ana (Neprihănita Zămislire)

Romano-catolic – Sf. Juan Diego Cuahtlatoatzin

În ziua de 9 decembrie Biserica face pomenirea veștii date de înger Sfintei Ana, mama Maicii Domnului, pe care a înștiințat-o despre sfânta zămislire a Preacuratei Maici a lui Hristos.

Maica Domnului a fost zămislită și născută în chip firesc de părinții săi, Sfinții Ioachim și Ana, care atât au plăcut lui Dumnezeu, încât au fost învredniciți la o vârstă înaintată și după o viață sfântă și neîncetate rugăciuni să fie născătorii Fecioarei celei fără de prihană.

Sfinții Părinți Ioachim și Ana nu ar fi primit un dar ca acesta dacă nu ar fi prisosit dreptatea și sfințenia lor mai mult decât a altora. Căci li s-a dat fiica cea mai sfântă decât toți sfinții și decât heruvimii mai cinstită, care mai mult decât toți a plăcut lui Dumnezeu.

maxresdefault

Astăzi este pomenită și Sfânta Prorociță Ana, mama Prorocului Samuel.
Pentru că nu putea să nască copii, în urma rugăciunilor fierbinți, a primit de la Dumnezeu vindecare și l-a născut pe Samuel, pe care din pruncie l-a închinat lui Iahve, ducându-l să viețuiască la cortul Domnului, sub povățuirea preotului Eli. Samuel a fost chemat la prorocie încă din copilărie, mai târziu făcându-se povățuitor al neamului său.
În Cartea I a regilor (2,1-10), se află cântarea de bucurie a Sfintei Prorocițe Ana pentru darul nașterii primit de sus. Această cântare este socotită prototipul acelei cântări de peste veacuri a Fecioarei Maria: “Mărește sufletul meu pe Domnul și s-a bucurat sufletul meu de Dumnezeu, Mântuitorul meu, că a căutat spre smerenia roabei Sale…” (Lc 1,46-55).

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA